Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Актуальні спеціальності: яку професію обрати?

Для того, щоб обрати для себе професію, потрібно проаналізувати свої вподобання та навички.

А які професії будуть актуальними в майбутньому — розповідає Інформатор.

  • Сфера IT

Айті професії мають чи не найбільший попит — навички програмування знадобляться не в одній спеціальності. Серед найбільш високооплачуваних професій: менеджер з продуктів, інженер зі штучного інтелекту, хмарний архітектор та архітектор програмного забезпечення, інженер з блокчейну, інженер за великими даними, фахівець із вивчення даних та архітектор рішень в галузі інтернету речей. Так само оборотів набирає сфера доповненої й віртуальної реальності, фахівці з яких займаються 3D-моделюванням. Середня зарплата українських IT-спеціалістів — 3,4 тисячі доларів.

  • Психологія

Професія психолога має неабияку престижність. Вона завжди буде актуальною саме через велику потребу у консультації. Працювати психологом можна у школах, в центрах реабілітації, лікарнях, психолого-соціальних центрах, в тренінгових компаніях, наркологічних службах, та, звісно ж, на приватних фірмах. Можна знайти роботу у різних сферах: дитяча психологія, спортивна, сімейна та корпоративна та нейропсихологія. Середня зарплата психолога в Україні — 14 500 гривень.

  • Медицина

Медицина одна з найбільш перспективних у конспекті змін. Сьогодні спостерігається гостра нестача лікарів різних напрямків, діагностиків, фармацевтів. Серед найбільш прибуткових професій у сфері медицини: лікар-терапевт, лікар-хірург, лікар-стоматолог та лікар-паталогоанатом. Кар’єра лікаря досить складна й має довгий шлях, але вважається престижною. Середня зарплата лікарів в Україні — 21 тисяча гривень.

  • Екологія

У зв’язку зі зростанням кількості шкідливих викидів в атмосферу проблеми екології ставлять на одне з перших місць. Тому й попит на екологів з часом збільшується. Найпопулярнішою професією у сфері екології є еколог-інженер. Це фахівець, який займається аналізом ситуації та розробкою заходів для зменшення наявної та можливої шкоди природі. Також професія еколога добре оплачується. Середня зарплата українських екологів — 14 тисяч гривень.

  • Фінанси

Фінансисти придатні для професійної діяльності у фінансово-кредитній системі з обслуговування юридичних та фізичних осіб у сфері грошового ринку. Працювати фінансистом можна у пенсійних та страхових фондах, кредитних спілках, розрахункових центрах, управліннях інкасації та комерційних банках. Середня заробітна платня фінансистів в Україні — від 15 до 20 тисяч гривень.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору