Інформатор Калуш

ТРЕШ

Причини і наслідки: Юнак побив тварину — батько отримав адмінку і штраф

Виховання відіграє важливу роль у розвитку молодої особистості. А от відсутність виховання іноді спричиняє сумні наслідки. Як у випадку з калушанином, який не виконував своїх батьківських обов’язків щодо навчання та виховання власного неповнолітнього сина.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд.

Відомо, що наприкінці квітня цього року неповнолітня дитина, знущалася з  кролика, копаючи його ногами, що спричинило тварині муки, завдало фізичного болю. Такими діями, неповнолітній вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 89 КУпАП.

Тоді ж, до Калуського міськрайонного суду з місцевого відділу поліції надійшли адміністративні матеріали стосовно батька юного порушника.

Судом було досліджено матеріали справи. Ним було вирішено притягнути чоловіка до відповідальності, позаяк він допустив неналежне виконання своїх батьківських обов’язків та дитина порушила ст. 89 Кодексу України про адміністративне правопорушення, (жорстоке поводження з тваринами).

На суді батько хлопця визнав свою вину та повідомив, що з метою недопущення проявів агресії у майбутньому, зараз з його сином працює психолог.

Зрештою, перш ніж визначити форму покарання та розмір штрафу, суд врахував характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують та обтяжують відповідальність. Опісля горе-батькові був призначений штраф розміром 850 гривень та 536 грн. 80 коп. судового збору.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору