Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що потрібно зробити військовозобов’язаним чоловікам до 19 червня, щоб не потрапити в розшук?

Вже майже півтора року триває повномасштабне вторгнення росії в Україну. Від 24 лютого також триває і загальна мобілізація, але минулого тижня начальник Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки видав наказ, який зобов’язує усіх військовозобов’язаних чоловіків що проживають (перебувають) на території Івано-Франківської області, з’явитися у 10 денний терміни до районних ТЦК та СП області за місцем проживання (перебування).

Інформатор розповідає деталі ситуації.

Сьогодні, 14 червня, і до закінчення 10-денного періоду, який відведено для того, щоб військовозобов’язані чоловіки прийшли до ТЦК та СП, залишилося 4 дні. В разі Вашої неявки працівники військкомату можуть звернутися до правоохоронців, щоб ті оголосили Вас у розшук.

Що потрібно зробити, щоб не потрапити в розшук?

  • З’явитися до ТЦК та СП за місцем проживання (перебування) на території Івано-Франківської області до неділі;
  • З собою взяти військовий квиток, паспорт, медичні книжки, документи що надають право на відстрочку.
  • Якщо Ви вже стоїте на обліку, то Вам розшук не загрожує, але можна поновити дані.

Звідки військкомат може дізнатися ваші дані?

За словами підполковника калуського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ярослава Лебеденка, військкомат веде свій облік військовозобов’язаних чоловіків. Інформацію з Вашої облікової картки і передадуть в поліцію. Якщо ж Ви переїхали до Івано-Франківщини і реєструвалися у місцевих Центрах надання адміністративних послуг, але на облік не ставали, то варто бути готовим, що ця інформація також опиниться у правоохоронців.

Калуський військовий комісаріат знаходиться за адресою: вулиця Степана Бандери, 25, Калуш, Івано-Франківська область, 77300.

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору