Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Мед, черешня і родзинки — чим заохочує до себе Муніципальний ринок? | Частина перша

Кілька тижнів тому, ми почали складати дорожню карту калуських ринків. І наразі вже встигли познайомити вас з неосяжним асортиментом продуктів (і не тільки), які можна придбати на Центральному ринку на вул. Дзвонарській. Настала черга КП “Калуський муніципальний ринок” на вулиці Олени Пчілки, поряд з ТЦ “Сахара”.

Розповідає Інформатор.

Отож. Асортимент ринку, як і його розміри, тут суттєво менший. Проте, якщо потрапити в час пік, то рухатись поміж яток буде не менш складно.

Сьогодні ми представляємо вам продуктову частину Муніципального ринку. Поїхали!

За чим найчастіше приходять на ринок? Правильно, за сиром, молоком, сметаною і яйцями. Ці продукти тут вартують наступні гроші: сир від 60 до 90 грн/кг, молоко по 45 гривень за півторалітрову пляшку, сметана по приблизно по 50 гривень за півлітрову банку, а яйця в середньому по 4 гривні.

Прямісінько перед входом у ринок ми натрапили на ятку з медовими продуктами, горіхами й насінням. Мед тут можна придбати за  140-150 гривень, в залежності від того чи мед гречаний, чи квітковий (квітковий трошки дорожчий). А чищені волоські горіхи можна придбати за 20 гривень за 100-грамову склянку.

Трохи далі ми знайшли стіл зі скарбами, а точніше з різного роду насінням та сухофруктами. Чорнослив, наприклад, тут коштує 60 гривень за півлітри, яблучна сушка — 20 гривень за літр, мак по 30 гривень за склянку, родзинки — 15 грн/склянка, а фасоля в асортименті — 100 гривень за літр.

Тепер розповімо вам про овочі, ягоди й фрукти.

На Муніципальному ринку досі є полуниця. Вартує вона в середньому 75 гривень за кілограм. З’явилась на прилавках також і черешня, по 110 гривень за кілограм. Банани тут по 55 грн/кг, а яблука по 35 грн/кг.

А тепер про овочі. Як бачите, перець зараз має кусючу ціну — 130 грн/кг. Тим часом морква вартує в середньому 60 грн/кг. Стару картоплю можна знайти по 7 гривень за кілограм, а от молода в кілька разів дорожча — по 40-50 гривень за кілограм. Цибуля — 10-15 гривень (залежно від пишності пучка). Капуста — 45 грн/кг, а кріп по 10 грн.

Згодом ми поділимося з вами цінами й на інші “продукти” цього ринку.

До зустрічі в другій частині 😉

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору