Інформатор Калуш

ТРЕШ

Розгляд справи про смертельне ДТП поблизу Бережан зрушив з місця | Нові деталі

Судовий процес щодо смертельного ДТП на Тернопільщині в якому загинула молода пара з Калуша — Марта Гриців та Василь Пупко, нарешті зрушила з місця. Хоч крайнє засідання, яке відбулося вчора у Бережанському районному суді, знову перенесли, але з’явилися нові, суттєві деталі.

Розповідає Інформатор.

Вчора, 16 червня, о 10:00, у Бережанському районному суді відбулося чергове засідання по справі проти Карповича Віталія Васильовича. Його звинувачують у злочині за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України, тобто “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами”. Нагадаємо, що за скоєння такого ДТП йому грозить покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років.

Яке відомо, свідок зі сторони обвинувачуваного, Ольга Мельниченко, вже втретє не з’явилася у залі суду для дачі свідчень. Про її непояву на минулому суді та чергове відкладення розгляду ми писали у матеріалі: Свідок по справі в якій загинули калушани Марта Гриців та Василь Пупко, вдруге не з’явилась до зали суду | ФОТОРЕПОРТАЖ

Проте, з’явилися нові фактори. Йдеться про те, що з’явився новий свідок, дані якого наразі не розголошуються. А також для дачі показів ймовірно можуть запросити представника страхової компанії, у якій був застрахований автомобіль обвинувачуваного.

“Надано п’ятнадцятиденний термін для ознайомлення та підготовки відзивів на позовні заяви до страхової компанії АТ “СК” КРАЇНА” та підозрюваного Карповича Віталія”, — розповіла Інформатору матір дівчини, що загинула Іванна Гриців.

Несподіваним поворотом у цій справі стало нове клопотання про взяття під варту Віталія Карповича.

“На Карповича були накладені обов’язки, що відлучатися тільки з дозволу слідчого кудись, виїжджати та утримуватися від спілкування зі свідками та потерпілими. Однак він цього не дотримався, що стало причиною подання клопотання. 5 червня цього року вийшовши з судового засідання, Карпович підійшов до моїх потерпілих і почав переконувати їх в тому, що він не винен, що син потерпілої Пупко виїхав на зустрічну, що суперечить обставинам справи та обвинувальному акту йому пред’явили.

9 червня цього року обвинувачений Карпович відвідав місто Калуш, тобто поїхав за місцем проживання потерпілих, чого не мав права робити”, — поділився  адвокат потерпілих, Твердохліб Володимир Данилович.

“Це злочин з необережності. Він цього не хотів. Він себе зробив інвалідом, своє життя поставив під загрозу. І, на жаль, це дорога, яка карає всіх, за будь-яку неуважність”, — апелював захисник обвинуваченого Віктор Карчевський.

Наразі засідання суду в справі ДТП перенесли. Наступне слухання відбудеться 10 липня.

Інформатор продовжує стежити за розвитком і висвітлювати процес.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору