Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Добірка ідеальних фільмів до Дня батька

Тема “батьки-діти” вже багато сотень (а може й тисяч) років не втрачає актуальності в мистецтві. Починаючи з книг (наприклад “Біблія”) і завершуючи новинками кіно чи серіалів. Оскільки цьогорічний День Батька припав на неділю, яка до всього ще й дощова, то сьогодні ідеальним варіантом буде відсвяткувати його всією сім’єю за переглядом хорошого фільму на тему.

Добірку таких кінострічок зібрав й рекомендує Інформатор.

Почнемо звісно з українського кінематографу. Мова про “Я працюю на цвинтарі”. Що правда, відразу попереджаємо, що в фільмі є трохи ненормативної лексики.

“35-річний Олександр (Віталій Салій) заробляє на життя виготовленням надгробків. Він не любить згадувати про своє минуле. Сьогодення його також не тішить. Особливо коли доводиться вирішувати проблеми доньки-підлітка. Цинічний одинак зі складним характером доволі комфортно почувається на кладовищі серед могил та квітів, хоча навіть тут доводиться щодня спілкуватися з людьми”, — розповідають у синопсисі автори фільму.

Проте, ряд подій, який відбувається з головним героєм змушує його задуматися про “плинність” свого життя і за певних обставин переосмислити власні втрати й заново віднайти контакт з власною донькою.

Дана трагікомедія вразила нашу редакцію в саме серденько.

Наступною в добірку потрапила фентезійна новинка. Фільм “Підземелля й дракони”. За основу фентезійної складової взяли однойменну настільну гру, а от з сюжетом фільму сценаристи й режисер заморочились.

Головний герой Едгін Дарвіс з бойовою напарницею Гольгою втікають з в’язниці, до якої потрапили через магічну підставу. Свого часу вони бажали заволодіти артефактом, який зміг би повернути до життя дружину Дарвіса. Проте, той самий артефакт у руках лиходія загрожує сумними наслідками. Тож до пари відчайдух доєднуються спритна друїдка Дорік і зарозумілий паладин Зенк. Разом вони повинні врятувати світ, а заодно й доньку Дарвіса від меркантильного злодія Форджа.

Дарвісом при цьому всьому найбільше керує бажання не тільки врятувати рідну кров, але повернути довіру доньки. Якщо дивитися фільм пам’ятаючи про це, то вуаля — перед вами чудовий геройський фільм.

Третю сходинку зайняв фільм “Проєкт “АДАМ” з харизматичними голівудськими акторами Раяном Рейнольдсом та Марком Руффало.

Сюжет зосереджений навколо 13-річного Адама Ріда, який рік тому втратив батька і з того часу не може позбутися почуттів туги та самотності, що призводить до проблем з однолітками та в школі. Одного разу вночі підліток вибігає на вулицю, щоб дослідити місце аварії таємничого літального апарату і знаходить у гаражі дорослого самого себе, який здійснив часовий стрибок. Мандрівник знайомить хлопчика з дивовижними технологіями майбутнього та заручається його підтримкою для виконання особливого завдання, пов’язаного з їхнім батьком.

Часові петлі, купа фан-сервісу й гарна гра акторів залишить у вас приємний післясмак. Рекомендуємо.

Діти виростають, стають самостійними, а батьки залишаються на одинці з собою. Про це (майже про це) фільм з легендарними акторами Джордем Клуні та Джулією Робертс (стерли з обличчя скупу сльозу ностальгії) — “Квиток до раю”.

“Колись щасливе, а тепер колишнє подружжя вирушає на Балі, щоб привести в норму емоційний стан. Зустріч у літаку виявилася цілком випадковою. Варто їм побачити один одного, як одразу згадалися колишні образи. Наперекір рокам, що минули після розлучення, парі важко дивитись один на одного без негативу. А тепер їм доведеться домовитися. Річ у тому, що їхня дочка вирішила пов’язати долю з людиною, яку ледве знає. Рівно 25 років тому вони потрапили до такої ж ситуації, про що згодом пошкодували. Їхня дочка готова відмовитися від кар’єри на користь коханого. Колишнє подружжя підписує тимчасовий мирний договір і робить все можливе, щоб зруйнувати плани доньки та не дати їй вискочити заміж”.

Але врешті… вони знайдуть спільну мову з донькою й приймуть її вибір. А як нагороду отримають “другий шанс” для власних почуттів.

Закриває добірку фільм “Маревокрай” — історія про прийняття втрати й новий віднайдений спокій та вмиротворення.

“Не по роках розвинена Немо веде самітницький спосіб життя разом зі своїм батьком Пітером на маяку, розташованому на віддаленому острові. Однак вони ніколи не нудьгують, адже багата уява Пітера вигадує найнеймовірніші історії, які набувають реальність у фантазіях Немо. Уявній ідилії раптово приходить кінець, коли Пітер пропадає безвісти у відкритому морі, а його дочка змушена переїхати до рідного дядька Філіппа. Дядечко веде одноманітний спосіб життя у місті, заробляючи на виготовленні дверних ручок. Невдоволена рутинним міським існуванням, Немо ховається у світі своїх фантазій, де вона зустрічає своєрідного бунтаря Фліпа…”.

…От тільки в один момент починає декого нагадувати. Джейсон Момоа, до речі, в ролі милого шибайголови, просто неймовірний.

Приємного перегляду!

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору