Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Чи прибирають калушани за своїми собаками на вулиці?

У когось ранок починається з кави або із перегляду стрічки новин, а в когось — із прогулянки з собакою. Наш ранок розпочався із прогулянки: ми побували у кількох двориках біля житлових будинків і “познайомились” із кількома собачками.

А чи прибирають калушани за своїми улюбленцями — дізнавався Інформатор.

У дворику на вулиці Винниченка ми зустріли дівчину, яка вигулювала гладкошерсту таксу. Ми зустрілися дуже вчасно, бо вона якраз прибирала за своєю собакою. Для цього дівчина використовувала звичайні одноразові торбинки.

Зовсім неподалік нам трапилась жінка, котра вигулювала стаффордширського бультер’єра. На наше питання щодо прибирання за собакою вона відповіла, що не прибирає, адже вигулює його всього кілька хвилин вдень, і не має часу на прибирання за бультер’єром.

“Він робить свої справи вдома. А якщо таке сталось на вулиці, то я нічого з цим не можу зробити. Проблема може й у тому, що сміттєвих баків біля будинку мало, і часу ходити туди-сюди просто не вистачає.”, — ділиться жінка.

А от на проспекті Лесі Українки жінка вигулювала йоркширського тер’єра на кличку Коко.

“Труднощів із прибиранням не виникає. У Калуші це нормальна практика.”, — каже жінка.

Також вона додає, що люди іноді дивуються не тому, що за собакою не ходять з пакетиком, а самому факту прибирання за собакою.

“Якось я прибирала за Коко, і до мене підійшов літній чоловік. Він запитав, чим я займаюсь — не розумів, для чого я взагалі це роблю”, — ділиться вона.

Розповідає вона й про те, що смітники можна знайти не всюди, а це може ускладнювати ситуацію із прибиранням.

“Я намагаюсь завжди прибирати за собакою, але можу цього не робити, якщо вигулюю собаку в нелюдних місцях, або там, де висока трава”, — зізнається жінка.

Багато господарів досі не прибирають за своїми улюбленцями, коли ті гуляють на вулиці, тож варто поставитись до цього з усвідомленням. До прикладу, сьогодні ми зустріли хлопчика, який вигулював бігля. За собакою він не прибрав — продовжив рухатись вулицею. Тому важливо не тільки усвідомити, в чому сенс прибирання за собакою, але й пояснювати це дітям.

Знадобляться всього лише пакетики для збирання фекалій (звичайні або ароматизовані), також можна використовувати спеціальний совок. Труднощів у використанні пакетів не виникне — варто вивернути його навиворіт та одягнути на руку. Після того, як приберете екскременти захищеною рукою — достатньо просто вивернути пакет назад. Після чого затягнути його і викинути у смітник.

Фото ілюстративні.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору