Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуський суд конфіскував земельні ділянки громадянина російської федерації

14 червня суд виніс рішення про конфіскацію земельних ділянок у власність держави за позовом Івано-Франківської обласної прокуратури.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

Представник прокуратури стверджував, що відповідач, який на підставі свідоцтва про право на спадщину за заповітом, набув право власності на земельну частку (пай) розміром 31,65/1,33 в умовних кадастрових гектарах без визначення меж цієї частки в натурі (на місцевості).

Рішенням Калуської міської ради було видано дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок. На підставі цього рішення відповідач виготовив технічну документацію. Рішенням сесії Калуської міської ради було затверджено технічну документацію із землеустрою для встановлення меж земельних ділянок в натурі у власність відповідачу для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та присвоєно їм кадастрові номера.

Право власності на земельні ділянки в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відповідач зареєстрував у 2021 році.

Під час перевірки Обласною прокуратурою було виявлено порушення вимог Конституції України та земельного кодексу України. Відповідач не з’явився до суду з невідомих причин, відзиву на позов не подавав, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений у передбаченому законом порядку.

Суд дійшов до таких висновків: відповідач будучи іноземним громадянином, упродовж року після набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення не відчужив їх, тож є всі підстави для їх конфіскації у власність держави.

Суд стягнув з відповідача 6 710 гривень сплаченого судового збору на користь Івано-Франківської обласної прокуратури.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору