Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Царство лаванди на Прикарпатті, як дістатися з Калуша? | ФОТО

Справжня казка, яка зачарує Вас, а також гарантує кілька світлин, наповнених теплом і приємними емоціями, які зараз дуже цінуються. Дозвольте собі відпочити, а лавандове поле в селі Коршів зробить усе решту.

Розповідає Інформатор Коломия.

Краса, яку Ви бачите на світлинах, вартувала подружжю Ганни та Івана з Коршева чимало нервових клітин. Адже замість звичних буряків та картоплі, заклали на своїй ділянці лавандове поле. Тепер в оточенні мішаних лісів заховалася лаванда і білий гречаний цвіт. Зараз їхні бджілки дають унікальний мед, а прикарпатці з’їжджаються з усіх-усюд, аби зробити тут гармонійні фото і заспокоїти нерви.

Ганна, власниця Лавандової царини

Щороку у липні подружжя відкладає на місяць усі домашні справи й від зорі до ночі приймає відвідувачів у себе на царині.

Зазвичай поле закладають на 15-20 років, але на Прикарпатті це дивинка, тому Ганна спостерігає за рослинами і, як справжня науковиця, фіксує зміни на полі. Разом з чоловіком Ганна навчилась видобувати з лаванди запашну й лікувальну олійку, робити мило і ароматизатори. Також тут можна скуштувати лавандового меду і придбати його додому.

З лаванди пан Іван з дружиною видобувають ефірні олії та гідролат (дистильовану воду, позбавлену солей). На основі цих речовин виготовляють мило та інші косметичні засоби, а з сухоцвіту роблять ароматичні мішечки. До слова, проводять майстер-класи, де діляться цими вміннями з усіма охочими.

Щоправда бджолам не накажеш, де брати нектар, а тому мед не має виразного лавандового смаку, тільки нотки. Його присмак наближений до добротного меду із різнотрав’я.

 

“Ми робимо усе, аби зберегти цю нивку, – каже Ганна. – Читаємо, вивчаємо, мріємо про розвиток. А нашим відвідувачам даруємо таку цінну сьогодні красу і спокій. А ще лаванда має зцілювальні, дезінфікуючі, заспокійливі й загальнозміцнюючі властивості”.

Ціни

  • Вартість входу на лавандове поле – 150 гривень;
  • Дітям до 9 років – безкоштовно.

За ці кошти Ви зможете використовувати реквізит для фото, покривала для відпочинку у затінку грабового лісу чи просто неба. Проте їжу чи напої варто взяти з собою, оскільки тут придбати не вийде, бо нічого не продається. Також на території є альтанка для компаній відпочивальників.

    Як дістатися?

Орієнтовний час добирання 1,5 години, рухаючись автошляхом Н-10. Можете перейти за посиланням і одразу виїжджати на багатобіцяючий відпочинок.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору