Коломия До сайту

Антициклон “Цербер” несе в Україну аномальну спеку | ПОПЕРЕДЖЕННЯ І ПОРАДИ

Спекотна погода останніх кількох днів у нашому місті, це не просто звичайна липнева погода. Зважаючи на паводки, які заливали Прикарпаття минулого тижня, тепер цю спеку можна вважати аномальною. І цьому є підтвердження.

Розповідає Інформатор.

Днями Європу накрила екстремальна хвиля тепла, якій вже навіть дали назву Цербер (Cerberus). “Лють Цербера” вже сповна відчула на собі Італія. Наприклад, у Римі, Болоньї та Флоренції оголосили червоний рівень небезпеки. В деяких місцевостях температура коливалась в діапазоні від +40 до +48,8 градуса за Цельсієм.

Наразі європейські синоптики прогнозують, що “Цербер” триватиме близько двох тижнів.

“”Цербер” може дістатися до України. Хвиля тепла огорне нас уже у понеділок та вівторок, але температура повітря не буде такою екстремальною, як у Європі – приблизно +30…33 градуси”, — додають їхні українські колеги.

Український гідрометеорологічний центр попереджає, що з 16 по 19 липня у Волинській, Тернопільській, Чернівецькій, Житомирській, Вінницькій, та Херсонській,  18 липня і в Миколаївській, 18-19  липня та у Львівській, Сумській областях та в Криму, 19 липня і в Хмельницькій області переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Торкнеться це й Прикарпаття.

Рекомендації, що робити в таку спеку ми нещодавно зібрали для вас у матеріалі:  “Перегрілись, чи шо?” — Корисні поради як рятувати свій організм у спеку

Також варто згадати й про Пра­ви­ла по­жеж­ної без­пе­ки в лі­сі.

Від­по­від­но до ви­мог Пра­вил по­жеж­ної без­пе­ки в лі­сах Ук­ра­їни, які є обов’яз­ко­ви­ми для ви­ко­нан­ня всі­ма під­при­ємс­тва­ми, ус­та­но­ва­ми, ор­га­ні­за­ці­ями (не­за­леж­но від ви­ду їх ді­яль­нос­ті та форм влас­ності) і гро­ма­дя­на­ми, що з будь­-яких при­чин пе­ре­бу­ва­ють у лі­сі, про­тя­гом по­же­жо­не­без­печно­го пе­рі­оду за­бо­ро­ня­єть­ся:

Нагадаємо також, що за по­ру­шен­ня пра­вил грозить штраф та на­віть об­ме­жен­ня во­лі:

Також зібрали для вас поради, що робити, якщо ви опинилися в осередку пожежі:

І головне — бережіть себе 😉

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com