Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Прикарпатський громадський центр правосуддя розпочав свою роботу в Калуші

Наприкінці червня ми розповідали вам про підписання меморандумів львівської організації МГО “Інститут Суспільних Ініціатив” з міською та районною радами нашого міста. Від розмов проєкт перейшов до діла.

Ділиться Інформатор.

З 1 липня в Калуші повноцінно почав функціонувати Прикарпатський громадський центр правосуддя. Його мета — сприяти поширенню правової культури у регіоні, покращувати якість правових послуг у громаді, налагоджувати взаємодію між державними установами, правоохоронними органами та громадянами, а також поширювати інноваційні підходи у донесенні юридичних знань до громадян.

Знаходиться він в центрі міста, за адресою площа Герої, 9/1.

Робота нового центру складається з наступних компонентів —

Юридичного:

  • надання консультаційних правових послуг населенню;
  • надання нотаріальних консультацій;
  • консультації для внутрішньо переміщених українців, ветеранів, військовослужбовців та членів їхніх родин, родин загиблих військовослужбовців;
  • допомога у відновленні втрачених документів для громадян, консультації щодо визнання фактів народження або смерті особи під час перебування на тимчасово окупованих територіях;
  • надання правових послуг та консультацій віддалено у режимі онлайн в межах Івано-Франківської області;
  • виїзні сесії ГЦП, під час яких мешканці інших громад можуть звернутися за кваліфікованою допомогою.

Освітнього:

  • створення «Школи правосуддя»;
  • імплементація проєкту моделі суду для школярів.

Також у рамках роботи Прикарпатського ГЦП, окрім надання правового супроводу, будуть проводитися тренінги для підвищення правової грамотності громадян серед студентів та школярів. Діти різного віку зможуть самостійно ознайомитися з діяльністю правоохоронних органів, держадміністрацій та органів суду та матимуть можливість спробувати себе в ролі учасників судового процесу завдяки програмі імплементації моделі суду та “Школи правосуддя”.

Нагадаємо, що діяльність Прикарпатського громадського центру правосуддя поширюється на Івано-Франківську, Калуську, Бурштинську, Коломийську, Вигодську, Витвицьку, Дубівську, Новицьку, Рожнятівську, Рогатинську та Косинську територіальні громади.

“Ми віримо, що кожен має право на справедливе правосуддя та належний захист своїх прав. Прикарпатський громадський центр правосуддя має на меті зробити ці принципи реальністю для всіх громадян нашої країни”, — діляться в “Інституті Суспільних Ініціатив” .

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору