Інформатор Калуш

ВЛАДА

“Як у Львові, Миколаєві, Одесі…” — ліхтарі у Калуші за понад мільйон гривень?

Місцева влада вирішила підсвітити одну з проблем Калуша, а саме відсутність якісного освітлення на вечірніх вулицях нашого міста. 

Розповідає Інформатор.

Вчора, 18 липня, на сайті держзакупівель Prozorro з’явився новий тендер, сума якого перевищує мільйон гривень. Цього разу замовник — комунальне підприємство “Міськсвітло”, а предмет закупівлі — ліхтарні стовпи.

На даний тендер звернув увагу також і калушанин Володимир Савчук. Він не тільки порахував кількість стовпів, але і їхню орієнтовну вартість. Що більше, він запитав “Чи потрібні нам в період війни такі ліхтарні стовпи, зважаючи на їх нехай і орієнтовну, але все ж вартість?”.

Інформатор звернувся за роз’ясненнями до очільника “Міськсвітла” Івана Кохана.

“Ми плануємо поставити на Площі Героїв нове вуличне освітлення. Ми б дуже хотіли, щоб вже до 24 серпня вони були встановлені й почали працювати”, — розповів він.

Згідно з тендерною документацію, відомо, що торги повинні закінчитися вже наступного тижня, 26 липня. Таку дату обрали у зв’язку з тим, щоб встигнути виконати замовлення до певного періоду.

З самою документацією можна ознайомитись за посиланням.

Іван Кохан також і аргументував таку “золоту” вартість ліхтарних стовпів:

Вони досить дороговартісні. Наприклад, за кордоном одна така конструкція коштує 4000 доларів. У нас така ціна, (94 тис. гривень — прим. ред) зумовлена тим, що виготовляються вони зі спеціального сплаву, також вони повинні бути помальовані. Гарантія на них понад 20 років. Наразі їх повинні ще тільки виготовити. Це можна сказати ексклюзив. Хоча такі ж самі стоять у Львові на Площі Ринок, у Миколаєві їх є дуже багато в місті, в Одесі”, — додав очільник “Міськсвітла”.

Попри це, на сході нашої країни досі триває війна з окупантом, й для багатьох українців питання витрат бюджетних коштів на облагородження являється тригерною темою. Таку думку озвучив голова фракції “Слуги народу” у Верховній Раді, Давид Арахамія.

Також сьогодні ми розкопали декілька інших тендерів в Калуші, загальною вартістю 11,5 мільйона гривень. Детальніше у матеріалі: Понад 11,5 мільйонів гривень в Калуші виділили на бордюри

Інформатор стежитиме за розвитком подій та обов’язково розповість про прогрес у наступних матеріалах.

Стежте.

 

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору