Інформатор Калуш

ТРЕШ

Справа Віталія Хемича продовжується: в суді допитали потерпілу

Вчора, 25 липня, в Калуському міськрайонному суді продовжили розгляд справи псевдоволонтера Віталія Хемича, якого підозрюють у привласненні більш ніж 1 млн благодійних внесків на підтримку ЗСУ. На засіданні допитали потерпілу Марію Лисак.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Суспільне.

Марія Лисак розповіла, що відкрила збір на дрони для свого чоловіка, який воює на Донеччині з березня 2022 року. Жінка повідомляє, що після цього їй написав Віталій Хемич: запропонував придбати безпілотник за 83 тис. грн й попросив спочатку перерахувати йому 33 тис. грн.

“Я справді вірила, що він докладе своїх 50 тисяч. Він сказав, що тільки 33 тисячі треба скинути, бо 50 тис. грн у нього є. Здається, то була неділя, вечір. Він говорив: “Якщо ти в неділю перерахуєш гроші, то вже в середу буде дрон. А якщо ні, то я комусь іншому його віддам”, — поділилася Марія Лисак.

За словами потерпілої, вона позичила потрібну суму у свого знайомого Юрія Череміщука, який перерахував гроші Хемичу 21 серпня 2022 року. Після цього псевдоволонтер перестав відповідати на телефонні дзвінки.

А вже наприкінці серпня 2022 року їй повернули гроші: зробив це брат обвинуваченого — Олег Хемич.

“В Instagram був чат, де спілкувалися всі потерпілі. І, здається, хтось із них — іспанець — скинув мені номер телефону. Сказав: “Можете дзвонити, це — його брат. Мені гроші повернули”, — розповідає потерпіла.

Прокурорка Наталія Площанська повідомила, що на наступному судовому засіданні, яке відбудеться 16 серпня, допитають ще сімох потерпілих.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору