Інформатор Калуш

ВЛАДА

“У Калуші школярі вчитимуться на місяць довше?” — що відомо про новий навчальний рік

Днями український Уряд ухвалив постанову, яка стосується змін у новому навчальному році, зважаючи на воєнний стан. Що зміниться?

Розповідає Інформатор.

Минулої п’ятниці, 28 липня, Кабінет Міністрів України приняв постанову  “Про початок навчального року під час дії воєнного стану в Україні”.

“Метою постанови є зменшення загроз життя і здоров’я здобувачів освіти та працівників закладів освіти у період дії воєнного стану через урегулювання питання організованого початку 2023/2024 навчального року.

Організація освітнього процесу залежить від конкретної безпекової ситуації в кожному населеному пункті. Обласні військові адміністрації і засновники закладів освіти в цих умовах повинні ухвалювати  рішення, що необхідні для збереження життя та здоров’я населення”, — йдеться у повідомленні від Міністерства освіти.

Мається на увазі, що новий навчальний рік триватиме в період з 1 вересня по 28 червня. За коментарем Начальниці управління освіти Ірини Люклян:

“Мається на увазі не саме навчання, а “навчальний рік”, який і так завжди триває до 1 липня. Це не означає, що навчання буде в червні. 

Передбачається, що учні здають чи ЗНО, чи НМТ, також є пришкільні табори. Це не навчання, але освітня діяльність і вона входить в структуру навчального року. Тобто, насправді нічого нового в МОН не прийняли”. 

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору