Інформатор Калуш

ТРЕШ

“СВІСС КРОНО” і Міндовкілля не рахуються з супротивом жителів Калущини щодо розширення заводу

ТОВ “Свісс Кроно” планує будівництво відділення з підготовки формальдегідної смоли у Брошнів-Осаді.

Розповідає Інформатор.

Днями відбулося засідання у Львівському апеляційному суді з розгляду апеляційної скарги на рішення Івано-Франківського окружного адмінсуду за позовом проти ТОВ “Свісс Кроно” та Міндовкілля про визнання протиправним та скасування висновку з оцінки впливу на довкілля, щодо нового будівництва відділення з підготовки формальдегідної смоли у Брошнів-Осаді.

Львівський апеляційний суд залишив рішення колег з Івано-Франківська без змін, але Назарій Іванів спільно з однодумцями не збираються здаватися, а планують звернутися із касаційною скаргою до Верховного Суду в Києві. Судова епопея триває вже 2 роки, але Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України та “Свісс Кроно” не реагують на величезний спротив громадськості щодо будівництва цього виробництва на Калущині. Загалом уже відбулося 7 судових засідань, де розглянуто справу на 8 томів, а це понад 1800 сторінок.

Нагадаємо, що наприкінці червня на території підприємства пролунав потужний вибух, який було чути одразу у кількох населених пунктах. Як з’ясувалося згодом під час пожежі двоє працівників отримали опіки. Один із них має опіки 2 степені важкості. Пожежа на виробництві сталася від двох потужних вибухів близько 2 години ночі.

Інформатор продовжить стежити за ситуацією навколо цієї справи.

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору