Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Тепер в ЗСУ можна влаштуватися самому” — як потрапити на службу через рекрутинговий сайт? | Ґайд

Днями в Україні запустили сайт Lobby X. Це нова платформа з працевлаштування, яка з початку повномасштабного вторгнення допомагає шукати спеціалістів до лав Сил Оборони напряму, без взаємодії з ТЦК. Вони виступають посередниками між людиною, що хоче доєднатися до війська за фахом, та бажаним підрозділом.

Розповідає Інформатор.

На платформі Lobby X можна самостійно обрати підрозділ і посаду для несення служби.

“Ми пропонуємо альтернативний метод долучення до війська, який працює як для цивільних, що хочуть мобілізуватися, так і для чинних військовослужбовців, які можуть знайти посаду, більш релевантну їхньому досвіду та навичкам. Так, є можливість податися і на бойові та медичні вакансії, і на креативні та айтішні. Завдяки такій системі військового рекрутингу будуть враховуватися сильні та слабкі сторони кандидата та не буде “лотереї”, як у військкоматах”, — діляться розробники.

Нараз платформа співпрацює вже з 86-ма підрозділами.

Усі вимоги та обов’язки, які вказані у військових вакансіях, Lobby X отримує від командування відповідних підрозділів. В описі подана уся інформація, яка може бути висвітлена публічно. Більше інформації релевантні кандидати можуть отримати лише на етапі співбесіди з військовими.

Потрапивши на сайт перед вами відкривається вибір пошуку за двома критеріями:

  • види військ (18 пропозицій);
  • спеціальність (20 пропозицій).

Відповідно до своїх цивільних (чи військових) навичок ви тиснете на один з хештегів/критеріїв і потрапляєте в наступне “меню” —

Тепер перед відкривається, власне, список актуальних вакансій:

Обираєте найбільш підходящу для вас і знайомитесь з описом, обов’язками, вимогами та умовами вакансії.

Надалі Lobby X проводить первинний відбір кандидатів відповідно до затребуваних обов’язків і вимог та надсилає релевантні кандидатури безпосередньо представникам підрозділів.

“На цьому наші повноваження закінчуються. Наступні етапи відбору відбуваються на стороні військових. Вони оцінюють кандидатів і проводять співбесіди. Рішення про обрання того чи іншого кандидата ухвалює підрозділ, не Lobby X. Ні ми, ні військові не пояснюємо кандидатам причини відмови.”, — додають розробники платформи.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору