Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Здоров’я і комфорт: чи можна жінкам користуватися Ендосферою при вагітності?

Хто і що б не казав, здоров’я та комфорт для жінки — це найцінніші речі. Особливо в період виношування дитини, коли гормони й особливе незвичне фізичне навантаження беруть контроль над тілом жінки. Постійна втома, набряки ніг, біль в різних частинах тіла — викликають дискомфорт. Але, з цим можна боротися — ендосфера терапія в Люменіс, яскравий тому приклад.

Саме про ендосферу та її “сумісність” з вагітністю поговоримо прямо зараз.

Методика, яка набуває шаленої популярності в останні роки, понад десятиліття розроблялась італійським біоінженерами та лікарями-реабілітологами. В її основі апаратна методика компресійної мікровібрації.

Раніше вона використовувалась в здебільшого естетичних цілях, та з роками вирішила проблему ще й реабілітаційних патологій. Часто її використовують при боротьбі з:

  • надмірною вагою;
  • венозним застоєм;
  • целюлітом на всіх стадіях;
  • зниженні тонусу м’язів;
  • спазмах м’язів;
  • в’ялості шкіри;
  • застої лімфи (набряклості).

Як це працює?

Завдяки двом факторам — вібрації та компресії. Апарат Ендосфера забезпечує глибокий дренаж і посилення мікроциркуляції рідин в організмі, покращує кровообіг й лімфовідтік, буквально виштовхуючи з організму застояну рідину. Завдяки цьому й органи починають працювати краще, прискорюючи процеси обмінну речовин в організмі.

Дана «технологія» підійде всім, хто має потребу в корекції фігури чи бажає покращити тонус шкіри без втручання пластичної хірургії та інвазивних методик. Саме тому вона така популярна.

Але чи безпечна ендосфера при вагітності?

Конкретних протипоказань для вагітних і матерів, які вигодовують, немає. Все індивідуально. Проте слід пам’ятати, що в будь-якому разі потрібно консультуватися з лікарем-гінекологом.

Виробники рекомендують утримуватися від таких процедур до 7 місяця вагітності, щоб не нашкодити дитині. Особливо в області живота і поперекового відділу. Проте, руки, ноги й спина все одно потребують особливого догляду, тож, щодо них протипоказань немає.

А от в період лактації вже можна робити повну процедуру для приведення тіла в форму після пологів. Окремої консультація бажана у випадку, якщо жінка народжувала за допомогою кесаревого розтину, й обов’язково після повного загоєння швів.

Як часто можна користуватися масажем ендосфера?

Тут також немає протипоказань. Лікарі та косметологи відзначають, що можна робити його 2-3 рази на тиждень. Вже через 6-12 процедур буде видно остаточний результат. Головне при проходженні курсу давати організму достатньо води, тому рекомендується пити її якомога більше.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі?
Звертайтесь: +38 (067) 266 02 08 або на мейл
kalush.informator@gmail.com

Нагору