Інформатор Калуш

ТРЕШ

Працівниця Калуської лікарні разом з “колегою” з Калуської міської ради організували схему виїзду за кордон

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що троє мешканців Калуша незаконно переправляли осіб через кордон, завдяки підробленим довідкам про інвалідність.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Поліцію області.

Протиправну діяльність викрили слідчі Слідчого управління поліції Івано-Франківщини спільно з працівниками Управління СБУ в Івано-Франківській області. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Організувала таку схему колишня медична працівниця однієї з Калуських лікарень. До злочинної схеми вона залучила родича та начальницю одного із відділів Калуської міської ради. Упродовж минулого року фігуранти надавали військовозобов’язаним особам допомогу в оформленні фіктивних медичних довідок про II та III групи інвалідності. Вони давали їм змогу виїжджати за кордон. А коштували такі довідки від 2500 до 4000 доларів США.

Слідчі оголосили зловмисникам про підозру в незаконному переправленню осіб через державний кордон України з кваліфікуючою ознакою – вчинення у складі організованої групи. Йдеться про ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.
Окрім цього організаторці також інкримінують ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Під час обшуків у її помешканні виявили сильнодійні таблетки, обіг яких обмежений та випускається лише за рецептом.

Двом учасникам злочинної групи повідомлено також про підозри за фактами надання неправомірної вигоди двом працівникам медичних закладів Івано-Франківської області. Їм інкримінують ч. 2 ст. 354 Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування по справі завершено. Матеріали направлено до суду. Учасникам злочинної групи загрожує покарання від 7 до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору