Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Обід за 40 гривень: у Калуші відновила свою роботу соціальна їдальня

Усі ремонтні роботи завершено і оновлений заклад харчування готовий приймати відвідувачів, як це і було раніше.

Інформатор також скуштував обід.

Соціальну їдальню було створено для того, щоб внутрішньо переміщені особи, які знайшли прихисток в Калуші могли харчуватися дешевше. Проте згодом харчуватися сюди приходили і місцеві жителі, матеріальне становище яких, не дозволяло себе повноцінно забезпечувати. Також пообідати приходять люди, які працюють неподалік. Відкрили заклад харчування на базі Ліцею №2. Минулого літа послугами їдальні щодня могло скористатися від 200 до 300 людей. Проте через рік значна кількість українців повернулася додому.

“Я пам’ятаю, що у нас харчувалися люди з Дніпра, Чернігова і навіть були з Ізюму”, – розповів директор Микола Миколайович.

Під час ремонтних робіт було оновлено приміщення обіднього залу та харчоблоку і вже 24 липня ремонт закінчився. Тепер можна щодня з 12 до 15:00 обідати у їдальні Ліцею №2, діти віком до 10 років харчуються безкоштовно. Приміщення просторе і забезпечене вентиляцією, а тому там не має характерного запаху “їдальні”.

“Завжди у нас є одне перше, декілька гарнірів, м’ясне на вибір і незалежно вибору комплексний обід коштуватиме 40 гривень”, – додав директор їдальні.

На літній період комунальні послуги оплачує міська рада, але вже з початком навчального року підприємець буде оплачувати усе власним коштом, а тому ціна за один обід зросте до 50 гривень.

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору