Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Кінострічки для атмосферного вечора | Інфодобірка фільмів №6

Щоп’ятниці, уже традиційно, Інформатор рекомендує до перегляду добірку фільмів. Цього тижня ми підготували для вас і драми, і комедії, і трилери. А якою кінострічкою доповнити вечір вихідного дня — обирати тільки вам.

Добірку підготував Інформатор.

Після сонця/Сонце моє
драма

Британсько-американську драму зрежисувала Шарлотта Веллс.

Сюжет фільму поділений на дві логічні частини: спогади минулого та події теперішнього часу. Софі, головна героїня стрічки, згадує події дитинства: 20 років тому, коли їй було 13, вона відправилась у літню відпустку до Туреччини зі своїм батьком. Вікенд перетворюється на дивовижну пригоду — навіть не дивлячись на жахливий готель, який обрав її батько, та вечірки, які постійно влаштовують у містечку відпочинку.

У подіях теперішнього Софі зображена дорослою жінкою, яка сумує за своїм батьком та згадує найтепліші моменти спільної поїздки, адже вона стала ключовою у житті жінки.

Плюшева бульбашка
комедія, драма

Американська комедійна драма заснована на книзі Зака Біссоннета “Великий дитячий міхур з шапочкою: масова омана і темна сторона Cute”.

Тай Ворнер — головний герой фільму, намагався досягти успіху у сфері акторства, але всі його спроби наблизитися до мрії закінчувалися провалом. Щоб хоч якось продовжити своє існування, він змушений був шукати роботу простішу й приземленішу, тож узявся за продаж м’яких іграшок. Та і тут йому не вистачало грошей… Та раптом на його життєвому шляху з’явилися три жінки, які запропонували йому співпрацю. Продукція, яку вони почали випускати, зробила Тая неймовірно багатою людиною. Але ж чим завершиться ця погоня за грошима..

Рекомендовано глядачам віком від 18 років.

М3ҐАН
фантастика, жахи, трилер

Науково-фантастичний фільм жахів створений режисером Джерардом Джонстоном на основі сценарію Акели Купера та оповідань Купера й Джеймса Вана.

Після важкої втрати у сім’ї талановита інженериня-роботехнік створює механізовану копію людини: себто складну ляльку зі штучним інтелектом. Спочатку лялька видається геніальним творінням, але це тільки до певного часу… У механізму починає розвиватися внутрішнє “я”: лялька, яку можна було вважати безневинною, стала справжньою машиною для вбивств..

Рекомендовано глядачам віком від 16 років.

Темрява в мені
детектив, драма, жахи

“Темрява в мені”  — американський трилер, що став дебютною роботою Лорі Еванс Тейлор.

Втрата дитини стала для Джулії неймовірним ударом. Тільки час зміг вилікувати її рани: через тривалий відрізок часу вона все ж наважилась знову стати матір’ю. Головна героїня та її чоловік вирішили змінити місце проживання та почати життя заново.

Втім, Джулії прописали постійний режим, і вона раптово залишилась сам-на-сам із якоюсь дивиною… Вона бачить маленького хлопчика та не може усвідомити: реальність це чи..

Рекомендовано глядачам віком від 16 років.

Не лишай слідів
драма

Фільм Яна Матушинського заснований на реальних подіях.

Польща, 1983. Країну сколихнула справа  Ґжеґожа Пжемика — старшокласника, якого до смерті побили правоохоронці. Фільм оповідає історію Юрека — одного-єдиного свідка побиття: він миттєво став ворогом народу, проти якого пішли усі. Авторитарний режим застосував і таємну службу, і правоохоронців, і суди. Все це задля того, щоб більше ні слова не пролунало з вуст свідка та його рідних.

Приємного перегляду!

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

 

Нагору