Інформатор Калуш

ГРОШІ

“Rozetka, Нова Пошта й штрафи” — що відбувається з українським бізнесом?

За півтора року повномасштабної війни змінилися всі. Суспільство стало прискіпливішим до дій влади, влада ж, своєю чергою влаштовує непопулярні реформи, які не подобаються людям. А подекуди й вдаються до тиску, наприклад на бізнес. 

Розповідає Інформатор, посилаючись на Українську Правду.

Цьогоріч на всеукраїнській конференції “iForum” прозвучали висновки, що “ставлення до бізнесу знову почало погіршуватися і супроводжується посиленням тиску після позитивної динаміки на початку великої війни”.

“Це набагато краще, ніж було за часів (президента Віктора) Януковича, але набагато гірше, ніж до війни”, – поділився співзасновник маркет-плейсу Rozetka Владислав Чечоткін.

З його слів також стає відомо, що податкова служба регулярно перевіряє діяльність компанії, зокрема навіть організованих нею Пунктів незламності:

У нас нічого не знаходять і штрафують на суму, за яку ми, на їхню думку, не будемо сперечатися. Тобто, це якісь мінімальні суми штрафів. Але вони заважають. Але вони перевіряють. Але вони часто зупиняють роботу тощо. Загалом, це вже виглядає, як іде на вулиці дощ — потрібно взяти парасольку і йти на вулицю“, — додав він.

Про таку ж ситуацію заявив і співвласник компанії експрес-доставки “Нова пошта” Володимир Поперешнюк:

“Підприємці змогли вільно видихнути в березні (2022 року), коли було скасовано мита, запроваджено податкові пільги, і зараз усе повертається назад, до довоєнного часу. Коли владі було страшно і вона розуміла, що все може “накритися”, вони дали свободу підприємцям, коли вже не так страшно — знову можна ставитися до підприємців як до гусей і баранів, яких можна стригти та щипати”.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору