Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

За межами “Психодраматичної коробки” — в Калуші відбувся унікальний арт-терапевтичний захід

В четвер, 10 серпня, відбувся унікальний терапевтичний захід — фотосесія “Психодраматична Коробка”.

Ділиться Інформатор.

На події було презентовано новий арт-об’єкт — коробку.

“Все дуже просто — зроблена з картону коробка розміром 1×1×1м, так, на мій погляд, виглядають невидимі межі особистого простору людини. Ця форма ідеального куба, що накритий сірим атласом, вже вмикає уяву. Що під тканиною? Що хоче показати художник? Новий пам’ятник з бронзи?”, — поділилась авторка артпростору Ольга Бодрова-Калюжна.

Участь у події взяла пані Галина із донькою Анастасією: вони побачили анонс та вирішили взяти участь, адже дівчинці подобається розкривати свої здібності та креативити.

Найбільше для першої зустрічі підійшов образ театру: куліси із драперії та вентилятор зі срібними крилами стали частиною творчої вистави. Увага до деталей, імпровізація — й коробка перетворюється у театр тіней. З реквізитів учасниці обрали метелика, парасольку, серце, соняшники, драперію, корзину з яблуками та сітку.

“Наповнювали коробку спогадами та думками. Бо так хочеться показати, що близько сприймаєш все, що зараз відбувається і ти активний в суспільстві, кожна жінка по-своєму: турбота про свій розвиток та гармонію, турбота про близьких, турбота про інших…”, — додає Ольга.

Коробка стала і коконом, і затишним будинком, і шекспірівським театром, де грає одна акторка: “Бути чи не бути?”. На фото можна побачити прояв фантазії, висловлювання власної думки та, безпосередньо, творіння.

“Мріяли, уявляли, грали — адже жінок часто у житті називають “акторками”. Ми грали для себе, щоб проявити себе в соціумі з іншої сторони, натхненно, дружньо, у творчому просторі. Дякую всім, хто підтримував та хвилювався, жінкам, що прийшли на подію та були сміливі, “Крилам підтримки” — за підтримку та простір”, — ділиться авторка артпростору.

Світлини: Ольга Бодрова-Калюжна.

Віталіна Костів
Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору