Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Бандера, Шухевич та Коновалець ожили у Калуші

Це стало реальним завдяки спільним зусиллям митцям зі студії “Ремесло” та креативникам ГО “Спогади України”, яких калушани знають за проєктом “Bank of Memories”.

Ділиться Інформатор.

Сьогодні, в День Незалежності, 24 серпня, у Калуші відбулося скромне, проте доволі емоційне відкриття муралу поруч з зупинкою громадського транспорту на вул. Долинській, при в’їзді до Калуша.

На новоствореному муралі окрім лідерів національно-визвольної боротьби Степана Бандери, Романа Шухевича та Євгена Коновальця, можна побачити ще один символ Українців — лелеку, а на самій зупинці сучасного українського воїна та патріотичні віршовані гасла.

Над творчим задумом працювали мисткині Мар’яна Витвицька, Ольга Шпук та Анастасія Колісняк, а над відео та QR-кодом Владислав Цюпа та Мар’яна Ковальчук.

Відкриття ми зафіксували в нашому відеорепортажі:

Несподіванкою для організаторів заходу та присутніх стала щемлива зустріч тата з донькою. Анастасія Колісняк, одна з мисткинь, яка долучилися до створення муралу на вул. Долинський, отримала свій подарунок на День Незалежності. Її батько Сергій Колісняк приїхав з фронту в відпустку.

“Сльози радості були на обличчях всіх присутніх. Щиро радіємо разом з родиною Колісняків.
Дай Бог, щоб живим та неушкодженим повертався додому з війни кожен Захисник”, — поділився емоціями калуський міський голова.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору