Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Нагородження Героїв, сім’я Вінтоновичів та дослідження води з Лімниці” — підсумки тижня

У підсумках передостаннього літнього тижня ми, як завжди, зібрали для вас найцікавіше. Про що ми читали цього разу? 

Ділиться Інформатор.

Сімом військовослужбовцям з Калуша посмертно присвоїли звання “Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади”

У вівторок, 22 серпня, в Концертному залі відбулось засідання, на якому вирішили кілька питань: серед них і присвоєння звання “Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади” посмертно захисникам України, що загинули унаслідок російської військової агресії.

Усі дороги ведуть до Калуша: “Життя між війнами” сім’ї Вінтоновичів — частина 1

З досить несподіваних місць та не знайомих людей долинають нові відомості зі сторінок історії Калуша. Прагнення глибше дослідити історію міста привело нас до сторінок польських генеалогічних спільнот у Фейсбуці, а саме тих, що стосувалися наших земель.  Саме тут ми відрили калуський “ящик Пандори”.

І, звісно ж, закриваємо інтригу у другій частині історії!

У Долині урочисто нагородили полеглих Героїв та жителів міста

Нагородження пройшло на урочистій сесії Долинської міської ради з нагоди Дня Прапора України, Дня Незалежності та Дня міста. Вручили нагрудні знаки “За заслуги перед Долинською громадою” міський голова та секретар міської ради.

“То можна купатися, чи ні?” — фахівці провели дослідження води з Лімниці

Моніторингові дослідження води річки Лімниця (у Вістовій та Добровлянах) продовжуються: в тому числі й на наявність холерного вібріону. Було досліджено 4 проби води із водойм за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками. Що показали результати дослідження? Читайте у нашій статті.

У Калуші організують потужну спортивну школу

На сесії Калуської міської ради депутати прийняли рішення, яке розпочало реформування дитячо-юнацьких спортивних шкіл у Калуші.

“Пекар, лікар чи бариста?” — 21 свіжа вакансія на ринку праці в Калуші сьогодні

Наша щотижнева понеділкова рубрика цього разу налічує аж 21 свіжу вакансію! А нещодавній розрив робочих стосунків платформи Work.ua з компаніями, які не припинили співпрацювати з т.зв. рф, фактично не вплинув на ринок праці в Калуші. Вакансій все ще багато й зарплати конкурентні!

Продається все 23: ретро і антикваріат на будь-який смак

Цього разу в рубриці “Продається все” і антикварний журнальний столик, і дві унікальні українські монетки, і навіть безцінний лот — цуценя.

Крінжові новини #2: коханці в Франківську, злі коментатори та креативні яблука

У другому випуску крінжових новин почуємо про пікантну ситуацію, котра трапилась в Івано-Франківську, посміємось зі злих коментарів під розважальним відео та поміркуємо, чи яблука з надписами “ЗСУ” та “F-16” є шароварщиною.

“Фальшувати на війні неможливо!” | інтерв’ю з ветераном Іллею Тітком про війну, ПТСР і “Формулу крові”

“Ця війна зачепила в нашій країні кожну сім’ю. Когось менше, а когось трагічно й невідворотно”, — написала у передмові до “Формули крові”, книжки спогадів з війни свого батька, Олена Кусмірчук, у, як зараз здається, далекому 2019 році. Сьогодні ці слова прочитуються знову, проте, на жаль, в суттєво більших та жахливіших масштабах. Багато військових не повертається додому живими, хтось повертається без кінцівки чи з важкими контузіями, комусь війна “дарує” посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), з яким катастрофічно важко сприймати життя поза лінією фронту…

Наступного року в Україні планують підвищити пенсії

Законодавство дозволяє не індексувати пенсії під час війни, та уряд України зміг провести індексацію цьогоріч і продовжуватиме це робити наступного року, відповідно до вимог чинного законодавства. Також народний депутат Олександр Качура додав, що для малозабезпечених українців будуть збережені субсидії.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору