Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У чому полягає суть свята Успіння Пресвятої Богородиці?

Це свято входить до 12 найважливіших свят, які відзначають щороку.

Розповідає Інформатор.

Сьогоднішній день, 28 серпня, називають “успіння” – тобто мирна кончина. Перед смертю Богородиці в Єрусалим доставили всіх апостолів, крім одного, Фоми. Вони віднесли тіло Богородиці в Гетсиманський сад, де Марія заповідала поховати себе – між гробами Її батьків і чоловіка Йосипа Обручника. Під час поховання з’явився Ісус Христос і забрав душу матері в Царство Небесне.

Перед смертю Богородиці в Єрусалим доставили всіх апостолів, крім одного, Фоми. Вони віднесли тіло Богородиці в Гетсиманський сад, де Марія заповідала поховати себе – між гробами Її батьків і чоловіка Йосипа Обручника. Під час поховання з’явився Ісус Христос і забрав душу матері в Царство Небесне.

Головне завдання свята – продемонструвати і нагадати, що ніщо не закінчується зі смертю, це лише перехід із земного життя у вічне. Успіння Пресвятої Богородиці має і другу назву – богородична Пасха. Цього дня в храмах виносять плащаницю Богоматері, на другий або третій день відбувається чин поховання Богородиці. Із плащаницею віряни обходять навколо храму.

За нинішнім календарем Успіння Пресвятої Богородиці відзначають 28 серпня, але за новоюліанським календарем (з 1 вересня 2023 року) святкувати його будуть 15 серпня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору