Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що подивитися у перші осінні вихідні? | Інфодобірка фільмів №9

На календарі перше вересня: осінь повільно приступає до своєї справи починає розкидати вулицями міста ледь пожовтілі листочки. Тільки-но уявіть: ще кілька тижнів, і чашечка гарячого шоколаду з атмосферним фільмом на моніторі ноутбука чи телевізора стане рутиною вихідного дня. А зануритися у меланхолійно-романтичний настрій можна вже сьогодні.

Саме тому Інформатор підготував для вас традиційну добірку фільмів.

Жовтневе небо
біографія, драма, сімейний

Фільм режисера Джо Джонстона заснований на реальних подіях.

1957 рік. провінційний школяр на ім’я Джейк Джилленхол мріяв зайнятися створенням космічних ракет, щоб втерти носа радянській космічній програмі. Події розгортаються у невеличкому шахтарському місті, що у штаті Західна Вірджинія. Навіть попри заперечення батька, головний герой разом із трьома друзями починає розробку власної ракети..

Рекомендовано глядачам віком від 6 років.

Життя за рік
драма, мелодрама

“Життя за рік” — фільм режисера Мітжи Окорна за сценарієм Джефрі Аддисса та Вілла Метьюза.

У центрі сюжету 17-річний Дерін, який ні в чому собі не відмовляє. У нього симпатична зовнішність, заможні батьки, гарантоване навчання в університеті та перспективне майбутнє. Батько Деріна наче розпланував життя свого сина та слідкує, щоб той неухильно слідував за його схемою.

Та все не так просто… Дерін зустрічає Ізабель. Окрім звичних життєвих проблем, таких як відсутність належної освіти та життя у маленькому будиночку вона ще й.. смертельно хвора. Дерін бере на себе зобов’язання зробити усе, щоб в останній рік свого життя дівчина відчула справжнє щастя.

Рекомендовано глядачам віком від 12 років.

До теми: Українські кінострічки для атмосферного вечора | Інфодобірка фільмів №8

Спілка мертвих поетів
драма

Олдскульний художній фільм, знятий режисером Пітером Віром.

Події розгортаються в Америці наприкінці далеких 1950-тих років. Ніл Перрі, Тодд Ендерсон, Нокс Оверстріт, Чарлі Далтон, Річард Камерон, Стівен Мікс та Джерард Піттс — учні одного із найпрестижніших закладів Сполучених Штатів Америки, академії Веллтон.

Одного дня в академії з’являється новий вчитель літератури, який не схожий на жодного іншого консервативного викладача. На першому ж уроці він веде юнаків у кімнату шкільних трофеїв, де показує їм світлини попередників-школярів. Нагадує учням, наскільки потрібно цінувати кожен момент: жити уже сьогодні, в шкільні роки.

Хлопці знову відкривають літературний клуб, в якому раніше брав участь вчитель Джон. Як розвиватимуться події всередині клубу?

Рекомендовано глядачам віком від 6 років.

Листопад
мелодрама, драма, фентезі

Естонська драма режисера Райнера Сарнета.

Час — кінець XIX століття. Місце — бідне язичницьке естонське село. Через важкі умови життя, доведені до відчайдушності місцеві жителі продають душу Сатані. Робили це задля пожвавлення допомоги краттів — істот, зроблених із підручних матеріалів.

Тим часом селянка на ім’я Ліїна наважується на те, щоб піти до відьми. Тільки б Ганс подивився не неї..

А сам Ганс починає рішуче діяти, влаштовуючись наглядачем у маєток, де є змога побачити прекрасну Ліїну…

Рекомендовано глядачам віком від 16 років.

Гаррі Поттер та в’язень Азкабану
пригода, фентезі

Уже знайома всім пригода Поттера, Герміони та Рона дозволить поринути в атмосферу чарівності осені.

Це третій фільм із серії про Гаррі Поттера, знятий режисером Альфонсо Куароном на основі однойменного роману Джоан Роулінг.

Новий семестр у Школі Магії та Чарів Гогвартс обіцяє багато нових пригод, задоволень та, звісно ж, небезпек. У Школу Магії проник вбивця, який зміг знайти вихід із в’язниці Азкабан. Тепер Поттер знаходиться у небезпеці не тільки у стінах рідної школи, але й поміж друзів..

Пориньте в атмосферу ностальгії зі знайомими й уже такими рідними героями.

Рекомендовано глядачам віком від 12 років.

Приємного перегляду!

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору