Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Директор Калуської енергетичної Компанії просить 6,2 мільйона на ліквідацію поривів та заміну тепломереж

У четвер, 31 серпня, відбулось 50-те пленарне засідання сесії восьмого демократичного скликання Міської ради. Доповідав про внесення змін до програм, зокрема, начальник УЖКГ Тарас Фіцак.

Ділиться Інформатор.

Підприємство “Калуська енергетична компанія” звернулося до КМР з приводу внесення змін до Програми здійснення Калуською міською радою внесків до статутних капіталів комунальних підприємств на 2023 рік.

Комунальне підприємство “КЕК” просить 6,2 млн для проведення робіт господарським способом по ремонту водяної мережі біля окружної, яка на цей час знаходиться у найгіршому стані. Кошти просять на матеріали, які комунальне підприємство задіюватиме у роботі із трубою, діаметром 500 мм. Цього року обіцяють більшу частину робіт провести.

“Прохання підтримати, бо ми бачимо, скільки поривів є в Калуші. Майже щодня перекривають цілими вулицями, щоб їх ліквідовувати. Нас застав такий час, коли термін служби металевих трубопроводів прийшов до критичного завершення. Коли йде масова руйнація цих трубопроводів. І все ж таки будемо виділяти досить багато коштів, будемо виділяти на заміну тих мереж, щоб не було поривів, — повідомив Тарас Фіцак.

Прокоментував ситуацію й директор КП “Калуська енергетична Компанія”:

“Щоб ви розуміли критичність цієї роботи: станом на сьогодні, після реконструкції трубопроводу на вулиці Ринковій, споживання води, яка йде на місто, на Підгірки та Височанку, складає приблизно 550 кубів у годину. В той час, один цей трубопровід, який повз  окружну і живить виключно мікрорайон Рубчака, станом на сьогодні споживає 230 кубів. Тобто, це приблизно половина всієї води, яка йде на місто.”

За підрахунками Калуської енергетичної Компанії, це близько 80-100 кубів у годину.

“Це дуже критично для нас, це приблизно 10% втрат підприємства”, — додав директор.

На сесії прокоментували й зниження тиску води у мережі:

“Питання по тиску у мережі на сьогоднішній день вже вирішено. Те, що були проблеми із тиском, ми вилучували, ми постійно на це акцентували увагу. На другому підйомі ми збільшили тиск до 2,9 Па та тримаємо цей тиск. — каже директор Калуської енергетичної Компанії. По підкачках тиск відрегульований на сьогоднішній день. Щоб розуміти: після переключення споживання на місто досягало в критичний момент навіть 900 кубів. Тобто якщо на сьогодні це 530-550 на місто (без частини трубопроводу на вулиці Рубчака), тобто ми ліквідацією поривів зменшили споживання приблизно на 300 кубів.”

Це дало можливість вирівняти тиск на всіх прокачках. Директор КП “КЕК” повідомив, що це питання вирішено на більш ніж “90%“.

Також до Калуської міської ради звернулося й КП “Калушавтодор” із проханням надати кошти для навісного обладнання та маніпулятора, які потрібні для нещодавно придбаного трактора.

Згідно із голосуванням, рішення Про внесення змін до Програми здійснення Калуською міською радою внесків до статутних капіталів комунальних підприємств на 2023 рік було прийняте.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору