Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Присвоєння звання Героя України загиблому Богдану Гавриліву з Калуша | ПЕТИЦІЯ

Підписання петиції не займе багато часу: потрібно всього лише авторизуватись та натиснути кнопку “Підписатися”. До закриття збору підписів залишилося 46 днів.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Офіційне інтернет-представництво Президента України.

Понад місяць тому, а саме 19 липня, на сайті Президента України була оприлюднена петиція “Присвоєння звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю ЗСУ, розвіднику 80 ДШВ Гавриліву Богдану Мироновичу”. Ініціатором виступила Гаврилів Галина Василівна.

“Прошу вас розглянути петицію про присвоєння звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України Гавриліву Богдану Мироновичу 10.04.1999 р. н, мешканцю міста Калуша Івано-Франківської області”, — звертається Галина Василівна.

Юнак залишив навчання у 2018 році та, не сказавши нікому, вступив на військову службу за контрактом в складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Служив він розвідником-далекомірником 1-го батальйону 80-ї бригади.

На фронті Богдан Гаврилів зарекомендував себе мужнім воїном, справжнім патріотом та зразком незламності й міцності духу. Він брав участь у бойових завданнях щодо захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України (зокрема на Донеччині).

“Побратими без вагань довіряли цьому хлопчині своє життя, бо він був природженим військовим. Казали, коли Богданчик на чергуванні, можна спокійно спати. Адже він був з тих кому можна було довірити не лише своє життя, але й долю держави. Багато людей запитували юнака, навіщо він тоді підписав контракт. А він у відповідь: «А хто як не я?» Не зважаючи на свої юні роки, душею Богдан був дуже зрілою та сформованою людиною, зі своїми цілями, поглядами на життя, принципами”, — йдеться у петиції.

Загинув Богдан Миронович 4 березня 2019 року під час кількагодинного артилерійського обстрілу позицій ЗСУ у районі села Лебединське Донецької області: о 6-ій ранку противник, з боку окупованої Ужівки, почав обстріл з танків, артилерії, мінометів та ПТРК. Богдан передав координати на командно-спостережний пункт. Близько 7:40 на його спостережному пункті розірвалась міна. Захисник зазнав мінно-вибухових травм несумісних із життям.

“На жаль, хлопець став одним із наймолодших прикарпатських вояків, які загинули у війні на Донбасі”, — додає ініціаторка петиції.

Богдан Гаврилів був нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (посмертно) Указом Президента України №149/2019 від 18 квітня 2019 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку.

А 14 липня 2019 року Калуська міська рада присвоїла Богдану Гавриліву звання “Почесний громадянин міста Калуша” (посмертно).

“Богдан із честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народові та Україні. Відстоюючи та захищаючи право на наше з вами безпечне життя, він віддав своє, не шкодуючи. Він пожертвував собою заради перемоги у боротьбі не лише за нашу свободу, а й свободу всієї Європи та всіх людей вільного світу. Я пишаюся ним, його незламністю та патріотизмом і вважаю, що Богдан Гаврилів — справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду”, — ділиться Галина Василівна.

Без Богдана залишились батьки.

Станом на сьогодні, 3 вересня, зібрано 8420 підписів із 25000 потрібних. Підписати петицію можна за покликанням.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору