Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Між літом і осінню”: перші вересневі #підсумкитижня в Калуші

Входимо в новий календарний сезон і набираємо швидкість. Та перш ніж зробити це — згадаємо, який був тиждень, що минув.

Ділиться Інформатор.

“Шукаєш роботу? Тобі сюди! — понад три десятки свіжих вакансії у Калуші

На цьому тижні, на диво, найпопулярнішим матеріалом стали 36 найсвіжіших вакансій. Більш детальніший огляд пропозицій у матеріалі.

Бруківку постелили, а смітники та лавочки забули: коли на Євшана завершать ремонт?

Відтинок тротуару від Бульвару Незалежності в напрямку вулиці Шептицького уже повністю встелений новою бруківкою. Вже понад тиждень калушани та гості міста можуть ходити оновленою пішохідною зоною, але є одне але…

Витік газу, обірвані електропередачі та повалені дерева — наслідки негоди на Калущині | ФОТО

29 серпня на Калущині була дуже дивна погода, яка натворила масу незручностей. Яких? Давайте згадаємо у цьому матеріалі.

На Калущині трапилась ДТП: автобус збив 10-річного велосипедиста

Дорожньо-транспортна пригода трапилась 29 серпня. Повідомлення про ДТП на дорозі державного значення Н-10 “Стрий-Мамалига-Чернівці” у межах села Пійло, Калуської територіальної громади надійшло на лінію “102” близько 21 години.

Толерантність і гомофобія у Калуші: реакції на одруження волонтерки та військової в Україні

У нашому нещодавньому пості в соцмережах можна було спостерігати негативне ставлення до новини про те, що волонтерка та військовослужбовиця влаштували весілля-перфоманс у Харкові. Інформатор зібрав коментарі та поспілкувався з психологинею Іванною Гусеницею про причини нетерпимості т агресії до спільноти ЛГБТ у нашому рідному місті.

“З 1 вересня УГКЦ запроваджує нову календарну реформу”, — Блаженнійший Святослав

Голова Української греко-католицької церкви розповів про нововведення, які чекають на вірян вже з 1 вересня. Нагадуємо у матеріалі.

“Три мільйони на Бандери” — в Калуші планують ще один ремонт тротуарів

Калуш з кожним місяцем стає все більш зручнішим для пересування як на авто, так і пішки. Облагородження та ремонти йдуть повним ходом. Багато уваги, поміж інших вулиць останні пів року отримує вулиця Степана Бандери. Після заміни дорожнього покриття на окремих відрізках ближче до Площі Героїв в планах Управління житлово-комунальним господарством відремонтувати тротуари вище вулицею.

Фальш по Станіславівськи: як було вкрадено ім’я калуської дзвоноливарні Фельчинських

Калуш – місто непересічних особистостей, які своїм життям та працею примножували та продовжують примножувати славу нашого міста. Одними із таких калушан була родина Фельчинських, що займалася виливанням дзвонів. Разом з істориком Ярославом Куцієм привідкриваємо цікаві факти з їхнього життя.

На черговій сесії Калуської міської ради відбулось нагородження захисників України

31 серпня відбулось 50-те пленарне засідання сесії Калуської міської ради на якому вручали відзнаки нашим захисникам.

PepsiCo та Mars — міжнародні спонсори війни

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло дві провідні харчові корпорації PepsiCo та Mars до переліку міжнародних спонсорів війни. Що слід не купувати, щоб уникнути підтримки спонсорів? Розповідає Інформатор.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору