Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

З понеділка на порталі “Дія” стануть доступними чотири нові соціальні сервіси

Заступник Міністерки соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації розповів про роботу над низкою ініціатив, які спрямовані на забезпечення індивідуальних потреб громадян. Зокрема анонсував, що вже наступного понеділка на порталі “Дія” з’являться чотири нові соціальні сервіси.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Українське радіо.

Посадовець розповів, що одна з ключових ініціатив його команди — безпосереднє впровадження електронного кейс-менеджменту:

“Це такий системний підхід до управління ведення випадком. Тобто структуроване надання послуги і підтримки для вирішення індивідуальних потреб людини. Це передбачає використання комп’ютерних процесів на всіх етапах — від аналізу потреб до оцінки результатів надання соціальних послуг. І таким чином в єдиному електронному захищеному форматі зберігається вся інформація про наших клієнтів-громадян, їхні потреби, плани, результати”.

Посадовець анонсував чотири нові соціальні сервіси, які з’являться на порталі “Дія” вже 4 вересня, а саме:

  • допомога при усиновленні дитини;
  • допомога людині, яка доглядає за хворою дитиною;
  • допомога особам з інвалідністю дитинства та дітям з інвалідністю;
  • допомога на дитину одинокій матері або батьку.

“Я рекомендую дивитися не тільки в застосунок, який доступний в смартфоні, а й портал Дія. Там багато різних сервісів, один з яких соціальний, створений буквально в минулому році і активно розвивається.  Зараз в Україні, на жаль, багато дітей залишається без батьків. І такий комплекс послуг з усиновлення він актуальний, і його актуальність зростає. Прямо на порталі Дія зараз люди можуть податися і отримати первинну консультацію з усиновлення. А потім зареєструватись кандидатом на усиновлювача. Це спрощується один із найбільш бюрократичних непрозорих процесів. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб він проходив швидко та ефективно. І зараз люди, які задумались про усиновлення, необов’язково повинні йти особисто в Службу у справах дітей, а можуть розпочати цей шлях на порталі Дія”, — додав заступник.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору