Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Студентами”, “Планети”, “Голуб” та інші музичні новинки YouTube | Добірка №5

Скоріш за все, більшість треків із добірки ви почуєте вперше. Багато з них забарвлені цікавим звучанням та притягують увагу своїми текстами й ритмами. Сподіваємось, вам буде цікаво!

Добірку підготував Інформатор.

  • Практика! — Студентами

Першим із представлених став дебютний трек інді-гурту Практика!, який спонукає відкрити в потаємних закутках своєї ностальгії неповторний дух молодості.

Пісня присвячена студентським рокам та, безпосередньо, студентству, яке завдяки своїм свіжим й новим поглядам впливає на історію нашої країни.

Інді-трек став популярним у соціальній мережі TikTok ще до прем’єри, проте, ще не встиг набрати багато прослуховувань на музичних платформах. Прем’єра відбулась 30 серпня, й станом на сьогодні пісня зібрала понад 9 тисяч прослуховувань на YouTube.

  • Karoon — Пісок

В основі треку лежить фраза Карла Сагана про те, що кожне людське тіло створене із зіркового пилу. І справді, завдяки “космічному” звуку можна вловити зіркові пилинки, що погубилися між планет. Де наше місце у такому великому й неосяжному Всесвіті?

Трек, що був анонсований 31 серпня, сьогодні зібрав майже 1,3 тисячі переглядів.

  • ТАВ — Злива

ТАВ — сольний проєкт одного з учасників бенду Kalush Orchestra та колишнього учасника гурту “Сальто назад”.

“TAB співає в стилях рагамафін та хіп-хопу з елементами фанку в поєднанні з електронною музикою та іншими музичними стилями”, — в описі до відеокліпу.

Анонс треку на YouTube відбувся 1 вересня, а станом на сьогодні зібрав майже 4 тисячі переглядів.

  • DOVI — На таран

“На таран” — про шлях до мети через різноманітні перепони на життєвому шляху. Основний посил полягає у розумінні того, що ми творимо своє життя власними руками й все залежить тільки від нас самих.

Відеокліп, у порівнянні із текстом треку, більш романтичний: ліричний герой співає нам то у квітковому полі, то серед кам’яних джунглів міста.

За 6 днів відеокліп набрав трохи більше ніж 36 тисяч переглядів.

  • NAIMES — Планети

“Цінувати кожен момент” — ось у чому сенс.

“Згадуючи час і свої емоції тоді, коли людина була від вас “далеко як планети”, можна більше відчути цінність моменту, коли ви удвох поряд. Текст пісні відзначає, що рідше, ніж ми сподіваємося, ми здатні знайти людину, яка зробить наш світ повністю іншим, і нагадує, щоб потрібно віддавати увагу і цінувати кожну мить, коли ви разом, бо це незабутні миті життя”, — ділиться співак.

Прем’єра треку відбулась 31 серпня, а станом на сьогодні відеокліп зібрав майже 1 тисячу переглядів.

  •  квіткіс — Голуб

Квіткіс випустили свого “Голуба” рівно тиждень тому, 31 серпня. Трек входить до альбому “Ритмоплин”, який записувався ще в лютому цього року.

“Нарешті стається те, чого ви так ждали: вийшла пісня про обшарпаного летючого пацюка, який став жертвою недолугої лахудри. — Так бенд описує свій новий трек. — “Голуб” — це про те, шо скільки б життя тебе не намагалося переїхати своїми 22-дюймовими колесами, но ти повинен зробить все, аби не дать себе розчавить! а ще це пісня про аб’юзивні стосунки (розумійте, як хочте).

І текст, і сам відеокліп дає неймовірний заряд енергії. А ще — вабить яскравими барвами й залишається у пам’яті обривками фраз.

Трек зібрав трохи більше ніж 12,5 тисяч переглядів на YouTube.

Приємного прослуховування!

Віталіна Костів 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору