Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Чому у калуських ліцеях досі немає усіх підручників?

У соцмережах калушани обурюються відсутністю підручників у школах. Яка відповідь на це управління освіти Калуської міської ради та коли ця проблема усунеться?

Повідомляє Інформатор.

За даними НУШ найбільший дефіцит у підручниках відчувається для 6-их класів. Все через те, що у 2022 році в умовах повномасштабної війни підручників не видавали зовсім. Також через обмежену видачу потреба у підручниках зберігається й у 5-их класів.

Начальниця управління освіти Калуської міської ради ділиться, що за процедурою вчителі спочатку відбирають книжки тих авторів, які їм підходять, а далі йде замовлення.

“Якщо взяти 6 клас математику, то не всі йдуть по одному автору, це може бути 4-5 різних авторів. Наскільки з міністерства казали, то я розумію, що не всі підручники цього року будуть надруковані”, — каже Ірина Люклян

Додає, що вже на склад надійшло 70% замовлення, їх планують розвести до кінця тижня. Ті, які ще друкуються планують поставити до кінця вересня. Альтернативою для тих, хто залишиться без підручників, називає використання електронних версій. Вони є у вільному доступі на сайті Міністерства освіти.

“Іншої альтернативи немає, друк підручників є функцією держави. Кошти з місцевого чи обласного бюджету на це не можуть виділятись, бо друк підручників йде тільки за замовленням Міністерства освіти”, — ділиться Ірина.

Також міністр освіти Оксен Лісовий раніше заявив, що МОН разом з урядом працює також над питанням додаткового фінансування підручників. В пріоритеті стоїть забезпечення школярів навчальними книгами.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору