Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні відзначають День воєнної розвідки

День воєнної розвідки України щорічно відзначається 7 вересня. Офіційне свято було затверджено указом Президента України минулого року.

Інформатор вітає воїнів-розвідників та усіх причетних з професійним святом.

Саме цього дня у 1992 році, Указом Президента “Про Управління воєнної розвідки Міністерства оборони України” було створено розвідувальний орган стратегічного рівня. Це й стало початком історії воєнної розвідки незалежної України. Хоч офіційно свято й  було затверджено минулого року — в Україні його відзначали ще з 2007 року, відповідно до наказу тодішнього міністра оборони.

Нагадуємо про найбільш яскраві операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України:

ОПЕРАЦІЯ “СИНИЦЯ”

Завдяки спецоперації ГУР Міністерства оборони України, коли російський гелікоптер Мі-8 разом з усім екіпажем перелетів до України, вдалося отримати багато цінної інформації.

Перша інформація про гелікоптер з’явилась ще 23 серпня, коли він приземлився на контрольованій Україною території з незрозумілих причин. У висновку — один пілот здався, а інші два загинули. Пілот розповів, що сам вийшов на контакт з Україною. Йому пообіцяли безпеку для нього та його родини, а також виплати й нові документи. Нині родина пілота перебуває в Україні.

За словами пілота, війна рф в Україні — це воєнний злочин, в якому він не братиме участі.

ВИСАДКА УКРАЇНСЬКИХ БІЙЦІВ У КРИМУ

Підрозділи Головного управління розвідки Міноборони України здійснили висадку на території окупованого росіянами Криму. Висадка була здійснена 24 серпня за підтримки ВМСУ.

“Підрозділи ГУР МО здійснили висадку у межах спецоперації, усі завдання виконані”, — представник ГУР Міноборони України.

Під час спецоперації в Криму розвідники пошкодили 4 швидкохідні катери та знищили щонайменше 30 росіян. Українські розвідники зазначили, що в Криму знову замайорів державний прапор.

“Єдине повідомлення стосується начебто “знищення боєприпасів за встановленим графіком”. Українські Сили оборони і надалі надаватимуть окупантам допомогу в знищенні боєприпасів, техніки та живої сили”, — зазначає ГУР.

УДАР ПО АЕРОДРОМІ ШАЙКОВКА ТА АЕРОДРОМІ У СОЛЬЦЯХ

Вранці 19 серпня агенти, що співпрацюють з військовою розвідкою України, атакували безпілотниками військовий аеродром у Сольцях Новгородської області рф. Було знищено бомбардувальник Ту-22 М3, а ще два літака отримали пошкодження.

А вранці 21 серпня, на аеродромі Шайковка, що в Калузькій області, внаслідок атаки дронів пошкодження отримали ще два російських бомбардувальники.

“Ці операції з дронами координуються ГУР та нанесли чутливі втрати ворогу в військовій авіації. Та й головне, що таких літаків [йдеться про Ту-22 М3] в країні-агресорі вже не виробляють”, — додає ГУР.

Дякуємо кожному, хто дотичний до воєнної розвідки України та щодня наближає нашу перемогу! Дякуємо за мужність, героїзм та професійність!

Вічна слава й шана усім розвідникам, які віддали свої життя за нашу неньку-Україну.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору