Інформатор Калуш

ГРОШІ

Стало відомо скільки грошей витратили в Калуші на інфраструктуру, а скільки на армію

Різниця між видатками на потреби Сил оборони та будівництвом чи ремонтом інфраструктури майже в 4 рази.

Розповідає Інформатор, посилаючись на СУСПІЛЬНЕ.

Для того, щоб дослідити суми коштів, які були направлені на потреби Збройних Сил України, а що було витрачено на інфраструктуру, журналісти суспільного мовника відіслали інформаційні запити у 15 міст області, у яких йшлося про розмір фінансової допомоги війську у 2022 році, першому півріччі 2023 і план допомоги до кінця року.

Скільки грошей спрямували міські громади Івано-Франківщини на допомогу Силам оборони у 2022 році

Найбільше матеріальної допомоги направила Коломийська міська рада (9,4%). До першої п’ятірки увійшли також Косівська (3,6%), Городенківська (3,39%), Надвірнянська (2,06%) та Яремчанська (1,38%) громади.

СУСПІЛЬНЕ

У загальному списку Калуська міська рада посіла 10 сходинку. На одну соту відсотка поступившись Тисменицькій громаді, а одразу після КМР розташувалася Тлумацька міськрада. Слід зазначити, що рейтинг складався відносно загального обсягу бюджету та конкретної суми, яка була перерахована.

СУСПІЛЬНЕ

Допомога Силам оборони у першому півріччі 2023

Лідером є Надвірнянська громада. З її бюджету виділили 8,05% на допомогу армії. До першої п’ятірки увійшли також Коломийська (3,92%), Городенківська (2,26%), Івано-Франківська (1,67%) та Яремчанська (1,33%) громади.

СУСПІЛЬНЕ

Яку суму планують виділити Силам оборони до кінця 2023 року?

Міські ради також запланували допомогу з бюджету для Сил оборони на друге півріччя 2023 року. Найбільшу суму — ще 200 млн грн — до кінця року планує виділити Івано-Франківська громада. Найменшу — 479 400 грн — Рогатинська.

бюджет ІФ

СУСПІЛЬНЕ

Галицька та Снятинська міські ради не надали Суспільному відповідь на питання про те, скільки грошей вони планують спрямувати на Сили оборони до кінця 2023 року.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору