Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуських захисників нагородили відзнаками за заслуги перед Прикарпаттям

Вчора, 8 вересня, у Галичі відбувся благодійний аукціон на підтримку прикарпатських воїнів, що присвячений 1125-річчю від першої письмової згадки про славетне місто.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на мера міста.

У ході аукціону почесними відзнаками нагородили калуських воїнів Віктора Чернегу та Івана Кудибіна.

Віктор Чернега був призваний до Національної гвардії України у 2014 році, під час третьої хвилі мобілізації. Після навчання його відправили у Луганську область. Чоловік пройшов Дебальцевський котел, після цього — служив у Артемівську та Бердянську. Був демобілізований у 2015 році. Після звільнення Віктор Чернега їздив на Схід України як волонтер.

З перших днів повномасштабного вторгнення працює інспектором офіцерів запасу Калуського РТЦК та СП, зустрічає загиблих героїв, організовує для них почесні кортежі та підтримує рідних.

У 2016 році за мужність і самопожертву, виявлені у боях за територіальну цілісність і суверенітет нашої держави нагороджений медаллю “За гідність і патріотизм”.

Вчора бійця нагородили відзнакою Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської обласної ради “За бойову звитягу”.

Іван Кудибін — активний учасник Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Чоловік був призваний до лав Збройних Сил України разом з іншими військовими пенсіонерами у 2014 році, під час третьої хвилі мобілізації. Він служив у найгарячіших точках, був командиром взводу.

У перший день повномасштабного вторгнення Іван Кудибін пішов до військкомату. Потрапив до 10-ї бригади, яка обороняла Київську область. У травні 2022 року він був звільнений за віком.

Активний громадський діяч регіону, спільно з побратимами, організовує почесний ескорт для воїнів, які повертають додому “на щиті” та підтримує рідних загиблих героїв. Займається військово-патріотичним вихованням молоді. У 2016 році був нагороджений медаллю “За гідність та патріотизм”. А вчора Івана Кудибіна нагородили відзнакою Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської обласної ради «За бойову звитягу».

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору