Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Як у пустелі” — що з дорогою у Яворівці, Ріп’янці та Мислові? | ФОТО

Нещодавно Інформатор відправився у дорогу, щоправда — недалеку. Ми побували у кількох селах Калуського району — в Яворівці, Ріп’янці та Мислові. У якому стані дороги, капітальний ремонт яких проводився ще у 90-тих?

Ділиться Інформатор.

Як би це дивно не звучало — свою “подорож” ми розпочали з кінця маршруту.

У селі Яворівка Калуського району, як і в селах Ріп’янка та Мислів, практично відсутнє асфальтоване покриття на більшій частині “дороги”.

“Стан доріг жахливий, ремонт не проводився з 90-х років. Я вважаю, що ямковий ремонт — просто гроші на вітер, бо він не дає нічого. Засипати дорогу шутром? А сенсу? Він за місяць буде у фосах, ще й гарно “лупить” в паркан, коли машина проїжджає. Того, що вони засипають — надовго не стає. Краще за ті гроші робити по кілометру асфальту, ніж “засипати” гроші в ямковий ремонт”, — поділилася коментарем мешканка села Яворівка.

Ситуація на дорогах одинакова практично всюди. Проте, є місця, де ситуація зовсім критична.

“Часто їжджу цими дорогами по робочих і сімейних обставинах. Але якби не дуже треба було то, не їздив би взагалі. Бо дорога ужас. Кожен раз мушу дивитися чи не стукнув дно машини і, чи не загубив якусь деталь з підвіски. Там де грунтова дорога, там ше пів біди їхати, а там де залишки асфальту — їхати нереально. Пора з тим порядок навести”, — прокоментував ситуацію один з водіїв із Калуша.

Щоразу після руху транспорту на дорогах повторюється одна й та сама ситуація: пісок здіймається вгору. А це перешкоджає нормальній видимості.

Читайте також: Дорога люті: що відбувається на шляху між Копанками та Довпотовом?

У Ріп’янці та Мислові відбувається те саме, а на деяких частинах дороги ями, навпаки, ще більші.

“Навіть не знаю, що тут казати — то їхати тяжко по тій дорозі, не те що йти. Мало того, що живого місця на цій дорозі нема, то ще й шутер за ногами тягнеться”, — ділиться мешканка Ріп’янки.

Шляхом до Вістови дорога буквально розсипається. Новостворений рів навіть спробували засипати місцеві жителі.

“Дана дорога знаходиться у відповідальності “Дороги Прикарпаття”. На жаль, питання ремонту під час воєнного стану не може бути. Хоча, ще до війни планували ремонт. Міська рада писала, міський голова, на “Дороги Прикарпаття”, щоб відремонтувати, зробити капітальний ремонт. Але зараз війна і на це немає коштів”, — поділився депутат міської ради від Ріп’янського старостинського округу, Петро Чепіль.

Віталіна Костів
Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору