Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Через Карпати — за кордон”: правоохоронці заблокували ще один канал нелегального перетину кордону

“Зелений коридор” діяв у гірській частині Прикарпаття: протиправну діяльність трьох фігурантів оперативно викрили та зупинили правоохоронці спільно зі співробітниками УСБУ і Івано-Франківській області.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на поліцію Івано-Франківської області.

Слідчі встановили, що злочинну схему із нелегального переправлення військовозобов’язаних чоловіків організував 39-річний мешканець Чернівецької області. До незаконної діяльності було залучено ще двох спільників. Одна з них — жінка, яка допомагала з пошуком клієнтів та проводила консультації. А другий спільник займався транспортуванням “ухилянта” до гірського масиву, що знаходиться за кілька кілометрів від державного кордону. А уже звідти “ухилянти” пішки переходили на територію Румунії

Відбувалося це після того, як організатор отримував кошти від клієнта. Коштувала така “мандрівка” від 2,5 до 3 тисяч доларів.

Поліцейські провели обшуки у зловмисників. Вони вилучили у зловмисників речові докази, які вони використовували у своїй протиправній діяльності: мобільні телефони, гірський мотоцикл, зошити із чорновими записами, банківські картки тощо.

За фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон трьом фігурантам було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Наразі поліцейські встановлюють, які особи можуть бути причетними до незаконної діяльності злочинної групи, а також “ухилянтів”, яких уже переправили за кордон. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору