Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Допомагали ухилянтам вступити до університету” — трьох посадовців ДСНС викрили на хабарництві

Служба безпеки України заблокувала схему вимагання коштів за вступ до профільного вишу, що була налагоджена посадовцями Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на управління СБ України в Івано-Франківській області.

За даними СБУ, до організації корупційного механізму причетні троє посадовців: заступник начальника одного з управлінь ГУ ДСНС, начальник одного з відділів цієї структури та посадовець Черкаського інституту пожежної безпеки.

Фігуранти систематично вимагали та отримували хабарі від мешканців Прикарпаття за сприяння у вступі до профільного вишу. Коштувала така послуга понад 2000 доларів з однієї особи. Попит на таку “допомогу” зріс після звільнення працівників ДСНС від призову за мобілізацією.

СБ України затримала заступника начальника управління ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області “на гарячому”: фігурант отримав хабар від одного з абітурієнтів. Йому було оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 Кримінального Кодексу України (Зловживання впливом).

Під час обшуків у фігурантів вилучили гроші, документи та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення про підозру за цією ж статтею двом іншим фігурантам, які причетні до організації корупційного механізму.

Викриття злочину проводила СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчими ДБР за сприяння Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору