Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Рожнятівщині помітили павука-тарантула

Мешканці села Спас поділились неприємною зустріччю з одним з рідкісним павуком-тарантулом.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Галицький кореспондент.

Жінка розповідає, що вирішила піти до берега річки позбирати камінці для декорації вазонів. В процесі збирання не помітила тарантула, бо він вміло маскується в каміннях, навіть ледь не взяла його в руки.

Помітивши його Світлана почала зблизька фотографувати. Коли вона це робила, то павучисько почав агресивно зводитись на лапи. Після цього вона відійшла від нього на безпечну дистанцію.

“Я зауважила, що павук ходив по воді й не тонув. І коли почув небезпеку, то також швидко втікав. На відміну від інших павуків, він виявився досить швидким”, — пише жінка.

Також й іншу особину цього виду побачила жителька села Тамара Ковальчук. Обидві зазначають, що раніше в селі цей вид ніхто не помічав.

Південноруський тарантул є найбільшим в Україні та одним з найбільших у Європі. Попри великий розмір павук має токсичну отруту, яка може бути небезпечною для людини. Укус призводить до свербежу й почервоніння. Щоб вберегтись від неприємностей потрібно надавати перевагу пляжам без каміння, тріщин та пучків сухої трави.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору