Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Тепер вже точно кінець допитів” — після останнього свідка суд над Хемичем пішов готуватися до дебатів

Сьогодні у Калуському міськрайонному суді відбулося чергове засідання по справі Віталія Хемича, якого звинувачують у шахрайських діях на суму понад мільйон гривень. Деталі засідання — 

Розповідає Інформатор.

На попередньому засіданні було повідомлено, що сьогодні, 18 вересня, повинні були відбутися завершальні дебати, тобто процес який слідує після допитів. Проте, на початку до слова за допомогою відеоконференції з Оболонським районним судом міста Києва, запросили ще одну потерпілу — Юлію Музичко.

Юлія Музичка розповіла, що підсудний після комунікації в соцмережі Інстаграм погодився допомогти придбати їй прилад нічого бачення.

“Ще 6 липня я перерахувала йому кошти. Власне так і почалася ця справа. Це було 89 тисяч гривень. Далі було 2 місяці дуже складної комунікації з Віталієм. Після того як я перерахувала йому гроші він сказав, що протягом двох тижнів, чи щось таке він мені зможе все передати. Спершу казав, що зможе привезти мені особисто в Київ, або вони отримають з-за кордону, а далі вже будуть розвозити куди потрібно”, — розповіла потерпіла.

Пізніше, за словами потерпілої, Віталій Хемич перестав відповідати на повідомлення. Проте, через деякий час він почав відповідати на дзвінки й обіцяв повернути кошти:

“31 липня мені прийшла перша частина повернення  у розмірі 20 100 гривень. Але не від імені Віталія. Пройшло близько 10 днів, а решта досі не була повернута. Згодом все-таки було ще два повернення. А потім ця історія почала набирати обороти в соцмережах і медіа. Після написаної заявки його брат відшкодував решту”.

Після цього розпочалися дебати між суддею Олександрою Кардаш, представницею прокуратури Наталією Площанською та підсудним Віталієм Хемичем, стосовно свідчень Юлії Музички та Христини Дзери. Щодо останньої підсудний своєї вини не визнає.

Зрештою, суддею та адвокатами було прийняте рішення про остаточне завершення допитів.

У зв’язку з заявленими клопотаннями про надання додатково терміну для підготовки до судових дебатів слухання справи відклали на 3 жовтня о 10:00 у Калуському міськрайонному суді.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору