Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Аферисти “заробили” 8 300 гривень на передоплаті” — прикарпатці потрапили у шахрайську схему

Правоохоронці звертаються до мешканців Івано-Франківщини із проханням не втрачати пильність при передоплаті.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на поліцію Івано-Франківської області.

До правоохоронців Івано-Франківського районного управління поліції звернувся 20-річний мешканець Івано-Франківська. Він повідомив, що його ошукали шахраї.

Правоохоронці з’ясували, що напередодні чоловік знайшов оголошення про оренду квартири на одному із призначених для цього сайтів. Заявник скинув завдаток у розмірі 4 500 гривень. Проте, ключі від оселі він не отримав: псевдо орендодавець на зв’язок не виходить.

Звернулась до правоохоронців і 19-річна жителька Івано-Франківська. Вона повідомила, що оприлюднила оголошення про продаж верхнього одягу на одному із сайтів. Невдовзі їй написала невідома жінка та повідомила, що хоче придбати товар. Після цього — надіслала посилання для оформлення доставки. Заявниця перейшла за посиланням та внесла дані банківських карток. Невдовзі з її рахунку було списано 3 800 гривень.

Правоохоронці застерігають мешканців області від шахраїв:

  • обов’язково перевіряйте дані продавця в інтернеті. Введіть у пошукову систему номер телефону, e-mail, реквізити для оплати та інші дані про продавця. Таким чином можна знайти відгуки;
  • не поспішайте робити передоплату;
  • якщо вам пропонують перерахувати кошти на картковий рахунок – вимагайте від продавця (або покупця) копію паспорта, а від інтернет-магазинів – реєстраційні документи. Шахраї зазвичай використовують банківські картки сторонніх осіб, тому звертайте увагу на розбіжності між анкетними даними продавця та власника рахунку;
  • не купуйте товар за заниженою ціною;
  • перевіряйте реальну вартість такого товару в мережі або в магазинах, а також на сайтах порівняння цін. Низька ціна — перша ознака обману.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору