Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Калущині встановлять пост моніторингу якості повітря

Пост в смт Брошнів-Осада планують встановити вже найближчим часом. Прилад фіксуватиме перевищення рівня забруднення повітря на території громади.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Брошнів-Осадську ТГ.

Нещодавно відбулась робоча зустріч керівництва селищної ради з представниками підрядної організації щодо встановлення на території Брошнів-Осадської територіальної громади спеціалізованого стаціонарного посту моніторингу повітря.

Начальник управління екології та природніх ресурсів Івано-Франківської державної адміністрації повідомив, що усі потрібні документи на придбання та встановлення посту вже оформлені. На це передбачені кошти з державного бюджету.

“Не секрет, що велика частина проблем зі здоров’ям виникає саме через забруднення повітря пилом або небезпечними речовинами. Особливо це стосується людей, які мають схильність до алергій та захворювань органів дихання”, — пишуть на сторінці територіальної громади.

Зважаючи й на той фактор, що на території громади знаходиться декілька підприємств, які впливають на екологію регіону, селищний голова спільно із депутатським корпусом прийняли рішення про встановлення посту. Неодноразові звернення в різні інстанції дали свій результат.

“Станція моніторингу якості повітря дасть змогу нам оперативно та зручно інформувати жителів нашої громади щодо перевищення рівня забруднення повітря, забезпечить доступ до даних щодо вмісту пилу в повітрі, температури, відносної вологості, атмосферного тиску та інших показників, дасть можливість прогнозувати можливі періоди підвищення рівня загрози для здоров’я населення задля завчасного реагування на них. Таким чином, завдяки зібраним та проаналізованим показникам матимемо можливість ухвалювати необхідні рішення щодо підприємств, які погіршують екологію в нашій громаді”, — зауважує селищний голова.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору