Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Скільки ми будемо платити за тепло в новому опалювальному сезоні?” — Нові тарифи від КЕКу

Нові тарифи діятимуть для двох категорій — “населення” та “бюджетні установи”. І будуть дещо відмінними від минулорічних.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Калуську міську раду.

Вчора, 25 вересня, на сайті Міської ради КП “Калуська енергетична компанія” оприлюднила повідомлення “про намір змінити тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії на опалювальний сезон 2023/2024 років“.

Нагадаємо, що торік рішенням Виконкому було прийняті такі тарифи:

  • для населення — 3965,39 грн/Гкал (з податком на додану вартість) — на 370 гривень більше, ніж пропонують зараз;
  • для бюджетних установ — 5513,71 грн/Гкал (з податком на додану вартість) — на 350 гривень більше, ніж пропонують зараз.

“Тарифи сформовані з урахуванням узгодженого рішенням виконавчого комітету Калуської міської ради №218 від29.08.2023року річного плану з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, надання послуг з постачання теплової енергії на 2023-2024роки; норм питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів.

Основні фактори, які вплинули на величину тарифів на теплову енергію її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії за цими категоріями споживачів”, — розповіли у комунальному підприємстві.

У результаті проведених розрахунків плановані тарифи на теплову енергію на опалювальний сезон 2023/2024 років будуть наступними:

  • тариф на теплову енергію для населення — 2995,69 гривні за Гкал без ПДВ. Він є майже удвічі вищим за тариф, який застосовували в останньому опалювальному сезоні та будуть застосовувати у наступному.
  • тариф на теплову енергію для бюджетних установ — 4303,48 гривні за Гкал без ПДВ. Проти останнього опалювального сезону тариф зріс на 24%, тоді він становив 3468,42 гривні за Гкал. Мораторій на підвищення тарифів для бюджетних установ, як повідомляли раніше, не діятиме, тож тут подорожчання буде реальним.

З урахуванням податку на додану вартість кінцевий тариф на опалення для населення на найближчий опалювальний сезон становитиме 3594,83 гривні за Гкал, а для бюджетних установ — 5164,18 гривні за Гкал.

Зважаючи на затверджені обсяги реалізації теплової енергії (споживачам, які отримують тепло від котелень), різниця у тарифах для комунального підприємства складе близько 1,9 млн гривень за сезон і стосуватиметься лише централізованого опалення населення.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору