Інформатор Калуш

РЕКЛАМА

Які програми для банків лежать в основі роботи банківської системи

Український банківський сектор активно розвивається – з’являються нові послуги та можливості для клієнтів. Все більше послуг надається онлайн із застосуванням компʼютерних програм та штучного інтелекту. 

У цій статті ми розглянемо корисне програмне забезпечення для установ банківської сфери, яке допомагає автоматизувати безліч процесів, виконувати різні операційні завдання, покращити клієнтський сервіс, в тому числі впровадити мобайл-банкінг. Розповіли нам про це представники української компанії UNITY-BARS, які вже 30 років розробляють передове ПЗ для банків.

Автоматизована банківська система

Банківська система працює на основі абс – це так звані мізки банку, сукупність програмного забезпечення та модульних рішень для виконання різних банківських завдань онлайн. Гнучку систему адміністрування та модульність має відома АБС Барс. Система складається з великої кількості модулів, кожен з яких спрямований на виконання окремої функції. Модулі групуються у групи модулів, що відповідають за напрями діяльності банку – звітність, облік та інші.

Для обміну файлами система легко інтегрується з установами, де вже використовується аналогічна АБС. Серед основних – Національний банк України, Державна казначейська служба, митниця.

Платформа для розробки онлайн-банкінгу

Для створення банку у смартфоні та інтернет-банкінгу використовуються готові програми для банків, як B.One. Система та інтерфейс нового банкінгу будуються на готовій платформі, яка вже містить необхідні для цього модулі. 

Таким чином, онлайн-банкінг має всі необхідні опції та дозволяє виконувати безліч задач онлайн, просто зі смартфона чи власного комп’ютера. Наприклад, дає можливість зареєструвати особистий кабінет та отримати доступ до всіх послуг банку, персоналізованих пропозицій, власних рахунків 24/7.

AML-рiшення

Одним з обов’язкових завдань банківського сектору та фінансових установ є aml процесс – набір заходів для виявлення та запобігання спробам отримання коштів, що походять від незаконної діяльності. 

Фінсектор має слідкувати за грошовими операціями та переказами, які здійснюються клієнтами у системі. Йдеться про сумнівні операції, підозрілі платежі та грошовий обіг, можливо повʼязаний з відмиванням коштів, фінансуванням тероризму, обходом санкцій тощо. 

Банк може скористатися вже готовим AML-рішенням (AML Bars), що автоматично вираховує та призупиняє підозрілі транзакції. Програма реагує на понад 300 критеріїв-ідентифікаторів, затверджених Нацбанком. У разі збігу з одним із критеріїв фінансова операція розпізнається, як така, що містить ознаки протиправності та ризиковості. Інформація про це передається службі фінансового моніторингу.

Всі інновації в банківській сфері сприяють покращенню якості обслуговування клієнтів та розширюють можливості для розвитку бізнесу. Завдяки активному впровадженню програмного забезпечення, українські банки стають ще більш конкурентоспроможними на фінансовому ринку.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі?
Звертайтесь: +38 (067) 266 02 08 або на мейл
kalush.informator@gmail.com

Нагору