Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті судитимуть вісьмох бойовиків т. зв. “лнр” та “днр”

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно восьми учасників т. зв. “лнр” та “днр” за фактами державної зради та колабораційної діяльності (а це ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 Кримінального Кодексу України).

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Було встановлено, що обвинувачені перейшли на бік ворога ще до початку повномасштабного вторгнення й воювали у складі терористичних збройних формувань т. зв. “днр” та “лнр”. Мешканці Луганщини та Донеччини проходили так звану військову службу за контрактом у керованих та фінансованих агресором підрозділах нзф. Після 24 лютого 2024 року вони добровільно мобілізувались, щоб втілити план захоплення українських територій.

Учасники нзф рф брали участь у боях проти військовослужбовців Збройних Сил України на Харківщині, Луганщині, Донеччині та Миколаївщині.

Сили оборони України взяли їх у полон під час бойових зіткнень у районах Лиману та Лисичанська. А також — під час звільнення правобережної частини Херсонщини.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області. За правопорушення бойовикам загрожує довічне позбавлення волі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору