Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“На які потреби використали пальне для генераторів та скільки коштів виділять на калуські КП в 2024?” — 52-а сесія КМР

На порядку денному п’ятдесят другого пленарного засідання сесії Калуської міської ради було розглянуто 103 питання. Зокрема — питання про внесення змін до Програми фінансової підтримки КП “КеК”, внесків до статутних капіталів інших комунальних підприємств та Програми капітального ремонту та утримання об’єктів благоустрою і дорожньо-мостового господарства Калуської ТГ.

Ділиться Інформатор.

Про внесення змін до Програми капітального ремонту та утримання об’єктів благоустрою і дорожньо-мостового господарства Калуської міської територіальної громади на 2022-2024 роки доповів начальник УЖКГ:

“Суть змін полягає в наступному: ми хочемо збільшити кошти по наших трьох одержувачах коштів. А це “Калушавтодор”, “Міськсвітло” і “Ритуальна служба”. У зв’язку з тим, що в 2021 році, коли ми приймали програму, ми заклали менші кошти. Ріст цін і ті види робіт, які добавилися, а це, зокрема, по “Калушавтодору” (там найбільша сума 31 816 000 гривень), і так само по “Міськсвітлу” — збільшилися світлоточки і електроенергія (5 416 000 гривень) та по “Ритуальній службі” збільшення на 180 000 гривень”.

Рішення було ухвалено.

На засіданні обговорили й питання внесення змін до Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Калуська енергетична Компанія» Калуської міської ради на 2023 рік.

“Звернулося комунальне підприємство “Калуська енергетична Компанія”: просить 840 000 гривень на закупівлю палива. Є 11 генераторів: безперебійна робота цих генераторів 36 годин. Потрібні кошти на закупівлю даного палива. Це паливо, яке виділяли минулого року, вони використали в січні-лютому на роботу генераторів”, — звернувся Тарас Фіцак.

На які потреби використали пальне доповів керівник “Калуської енергетичної Компанії”:

“Хочу почати з того, що 21 листопада ми спочатку взяли в “Міськсвітла” генератори, — розповідає керівник. — Після того другий генератор у “Міськсвітла” ми взяли 1 грудня. Коли у листопаді ми взяли генератор — розраховували потребу на 48 годин (на суму 540 000 гривень). Після цього було прийняте відповідне рішення сесією і нам було надано кошти фактично з розрахунку на 15 тон дизпалива.”

Він додав, що витрата палива ПНС “27” становила 14 л/год. ВНС “Парк” та КНС 9, 10, 11 й котельня на вулиці Біласа-Данилишина (5 генераторів) були забезпечені на 185 л. Котельня на вулиці Винниченка, 12 спожила 5 т й 656 л за 603 години. Котельня на бульварі Незалежності (“Золотий ключик”) — 1 т й 12 л, 540 л на КНС 1. Відповідно, адмінприміщення теж працювали.

“Окрім того, що ми використовували дизель-генератор від “Міськсвітла”, ми їх перевозили — ми їх возили на ПНС “27”. Був період часу, коли Височанка (район пагорбу) тиждень фактично не мав води. Ми їх перевозили між котельнями, ми їх возили як з котельні по вулиці Біласа-Данилишина на бульвар Незалежності, так і назад. Постійно працювали крани по роботі з цих генераторів, бо ми їх переставляли. Окрім цього, на оцю фінансову підтримку, яку нам надавали, ми закупили електричні кабеля та [нерозбірливо] для того, щоб ми могли змонтувати. Фактично ми мали не цілий місяць часу підготовки до цих робіт. Договір по пальному був укладений у грудні”, — доповів керівник КП “КеК”.

Також він додав, що більша частина генераторів прийшла 17 січня, а 1 великий на 240 кВт прийшов 30 грудня. Й починаючи з 18 січня працювали всі генератори. Також було отримано благодійну допомогу — 640 кВт-ний дизель-генератор.

Рішення про внесення змін до Програми фінансової підтримки комунального підприємства “Калуська енергетична Компанія” Калуської міської ради на 2023 рік також було прийняте.

Відбулося й обговорення щодо Програми здійснення Калуською міською радою внесків до статутних капіталів комунальних підприємств на 2024 рік.

“Всі наші комунальні підприємства надали свої пропозиції, які становлять загальну суму 57 860 000 гривень. З них 20 мільйонів — це “Водотеплосервіс”, а 37 мільйонів гривень — по всіх наших комунальних підприємствах. Це свого роду наша мрія. Але щоб ви розуміли, минулого року була така сама програма на 57 мільйонів гривень, і цього року роботи виконано на 5 889 000 гривень (з 37 мільйонів гривень). Надіємося, що цього року буде краще”, — каже начальник УЖКГ.

Рішення було ухвалено.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору