Інформатор Калуш

ТРЕШ

Після вибуху нафтопроводу у річці Стримба зросла концентрація нафтопродуктів

В лабораторії моніторингу вод Західного регіону Дністровського БУВР було досліджено пробу вод на вміст нафтопродуктів з річки у селі Стримба, де вчора вибухнув нафтопровід.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Дністровське БУВР.

Вчора, 30 вересня, у селі Стримба (Надвірнянського району) вибухнув нафтопровід. Стало відомо, що унаслідок прориву нафтопроводу постраждали 9 осіб. Окрім того — поблизу місця вибуху вчора здійснювалась обробка залишків нафтопродуктів сорбентом та було облаштовано три бонові огородження. А сьогодні було досліджено пробу вод на вміст нафтопродуктів з річки Стримба.

“Річка забруднена нафтопродуктами в результаті розгерметизації трубопроводу”, — повідомляє Дністровське БУВР.

Було встановлено, що концентрація нафтопродуктів у пробі води дорівнює 7,7 мг/дм3, а це у 25,7 раза вище гігієнічних нормативів якості водних обʼєктів для задоволення питних, господарсько-побутових потреб населення та у 154 рази вище гранично допустимих концентрацій для води рибогосподарських водойм.

“Моніторинг водних обʼєктів, що знаходяться у зоні кризової ситуації, буде продовжено до досягнення нормативних значень показників якості вод”, — додає Дністровське БУВР.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору