Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Феєрична перемога Івано-Франківського “Спартака” у 1979 році

Феєрична перемога Франківського "Спартака

Саме в цей день “Спартак” проводив свій календарний матч в рамках 37 туру чемпіонату СРСР серед команд Першої ліги, проти Молдавського “Ністру”.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Ветеранів футболу Прикарпаття.

Першого жовтня 1979 року у Кишиневі наші земляки вийшли на поле Республіканського стадіону, який налічував 8 000 вболівальників. Завдяки влучним ударам Ігора Диріва на 13 хвилині та Миколи Констанкевича на 38 хвилині до перерви рахунок був 0:2 на користь гостей. У другому таймі Ігор Дирів вдруге відзначився у воротах Миколи Чеботаря, оформивши свій черговий дубль у складі “Спартака”.До кінця матчу господарям двічі вдалось вразити ворота Тараса Белея, але це не принесло їм бодай нічиї. Потягом двох хвилин відзначились Павел Чебану та Вячеслав Сорокін. Таким чином Івано-Франківський “Спартак” переміг з рахунком 2:4.

Загалом 13-та перемога у чемпіонаті та 2-га у виїзному матчі, дозволила “Спартаку” піднятись на одну сходинку у турнірній таблиці на 19 місце, перебуваючи ще у зоні так званого вильоту (у тому чемпіонаті Першу лігу покидало 6-ть команд із 24-х).

Склад “Спартак”: Т.Белей, П.Кушлик, В.Нікітюк, С.Крупей, Б.Копитчак, С.Головінський, І.Дирів, В.Климюк, М.Пристай (Т.Самуляк, 86), Б.Мороз (Я.Піцик, 82), М.Констанкевич (Ю.Ілюк, 65).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору