Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні відзначають День захисників і захисниць

Державне свято відзначають у день Покрови Пресвятої Богородиці. Воно було започатковано 14 жовтня 2014 року указом Президента України. А реформу церковного календаря в Україні з 2023 року святкування перенесено на 1 жовтня.

Інформатор вітає військових, волонтерів та усіх, хто захищає нашу Батьківщину.

Потреба у відзначенні такого державного свята постала після окупації росією Криму та початку воєнних дій на території Донецької та Луганської областей. Тож, відповідно до Указу Президента України від 14-го жовтня 2014-го року в Україні, “з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і на підтримку ініціативи громадськості”, встановлено нове свято — День захисника України.

Читайте також: “Об’єднані Незламністю” — сьогодні у Калуші відбудеться Благодійний Ярмарок на підтримку ЗСУ

Православна церква України ухвалила рішення перейти на новоюліанський календар з 1 вересня 2023 року. Володимир Зеленський підписав законопроєкт та Указ “Про внесення змін до деяких указів Президента України”. Відтак, дата відзначення свята була остаточно перенесена. Тепер День захисників та захисниць України святкують 1 жовтня.

Для українців ця дата — можливість вшанувати воїнів, які боронять незалежність нашої держави. Це вшанування пам’яті захисників, які ціною надзусиль боронили українську землю та войовничо загинули.

Найменше що ми можемо зробити для нашої перемоги — долучитися до зборів на необхідне спорядження: зібрати на авто хлопцям, які захищають Україну від російської загарбницької навали.

Дякуємо кожному й кожній за незламний дух й невичерпну сміливість. За відвагу, безстрашність та патріотизм. Дякуємо кожному, хто обороняє нас від зла та бореться за нашу незалежність. Вічна пам’ять й шана усім захисникам й захисницям, які віддали за Батьківщину найцінніше — життя.

Окрім Дня захисників й захисниць України та Покрови Пресвятої Богородиці сьогодні відзначають й День козацтва. Тож офіційне свято, що було засноване у 2014 році, охоплює вшанування не тільки тих захисників, які постали нашим щитом проти зла, але й тих, які поклали свої життя за неньку-Україну ще у минулі століття.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору