Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Де висить? Чому не на стіні?” — що відбувається з табличкою на Молодіжній, 2?

Якщо є проблеми, їх потрібно вирішувати. Для багатьох калушан дієвим способом їх вирішення стали публікації у фейсбук-спільнотах структурних підрозділів Міської ради.

Розповідає Інформатор.

Наприклад, вчора, 4 жовтня, у групі Муніципальна Інспекція Калуської МТГ з’явився обурливий допис місцевої мешканки про самовільне переміщення сусідами таблички з назвою вулиці та номером будинку.

“Як вам такий Благоустрій Калуша по вулиці Молодіжній, 2? Жильці першого поверху після зовнішнього утеплення стін вирішили, що вказівники вулиці і будинку можуть висіти і на імпровізованому паркані. Ще й до того загородили прохід попри будинок металевою решіткою. Такий собі благоустрій по-калуськи!?”, — написала вона у дописі.

Ось як це виглядає.

Інформатор звернувся за коментарем щодо ситуації до очільника відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради, Михайла Костельного.

“Озвучу вам свою позицію. Якщо там відбувається ремонт, в режимі реального часу, і люди під час ремонту зняли ті таблички, це, мабуть, означає, що вони не можуть миттєво їх поставити назад. Але, за утримання будинку відповідає управляюча компанія. І вони відповідають за адресні таблички на будинках, а не мешканці. На те є управляюча компанія, якій мешканці сплачують гроші. Відповідь дописувачці ми обов’язково напишемо, також приїдуть інспектори й перевірять, що там відбувається. І що від нас залежне ми зробимо, в межах нашої компетенції”.

Також ми запитали чи існує якась відповідальність за самовільне перенесення будинкових табличок.

“Відповідальність за порушення правил утримання будинків і квартирних площ є, але чи адресна табличка до цього відноситься — сумніваюсь. Це питання чисто управляючої компанії”, — резюмував Михайло Костельний.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору